Limba

Aventura Iepurașilor

ora 18:00 Teatru de păpuși

Loc: Zalău Value Centre, zona food court

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.
La acest eveniment se vor realiza fotografii și filmări video. 

ora 17:00 vernisajul expoziției  „OAMENII SATELOR” – artist fotograf  Patricia Marina Toma

Loc : Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

Educație muzeală pentru copii

orele 10:00-13:00 educație muzeală pentru copii, avându-l ca personaj principal pe Țițiruș, pisoiul pictorului Ioan Sima - ??????? Băbănaș, specialist în educație muzeală.

Loc: Zalău Value Centre, în zona de Food Court

ora 19.00, în sala 2D a Cinematografului Scala va rula proiecția specială a filmului „PHOENIX- Povestea”, în prezența liderului trupei, Nicu Covaci și a regizorului Cristian Radu Nema. Regizat de cineastul Cristian Radu Nema și de Mimis Ravanis, filmul spune povestea trupei, așa cum a fost trăită de numeroase generații de fani și transpune cinematografic, la aniversarea a 6 decade de activitate, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix. Documentarul conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video.

Biletele, în valoare de 25 de lei, pot fi achiziționate de la casieria cinematografului, de luni până vineri, în intervalul orar 14:30-21:30, iar sâmbătă și duminică, în intervalul orar 12:30-21:30.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=rouz1tzqnqI

Sărbătoarea Paștilor – de ieri și azi

ora 13:00 Vernisajul expoziției Sărbătoarea Paștilor – de ieri și azi - podoabe din costumul de sărbătoare cumpărate din târgul de la Zalău

Loc: Beciul Cultural, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

Frumoasa din pădurea adormită

ora 9:45 și ora 11:00 Frumoasa din pădurea adormită de Carles Perrault  – teatru de păpuși

Loc: sala de spectacole din Clădirea Transilvania

Preț bilet: 10 lei

Biletele se pot achizitiona de la Casa Municipală de Cultură în limita locurilor disponibile. Pentru grupuri este necesar sa faceți rezervare la numerele de telefon: 0260/661600 sau 0732430629.

ora 17:00 Bogdan Bob Radulescu vorbește despre implicare civica, leadership și, nu în ultimul rând, cum sa fii mai bun.

Loc: Casa Municipală de Cultură

Artă și culoare, în prag de sărbătoare

ora 10:00 – 17:00  Ateliere de încondeiat ouă, destinate adolescenților și tinerilor de orice vârstă. Atelierele  vor fi organizate în două serii astfel: 10:00 – 13:00 și 14:00 – 17:00.

Taxă înscriere: 30 de lei

Loc de desfășurare: sediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Zalău (Piața Iuliu Maniu 4 – 6, Clădirea Transilvania, parter)

Înscrierile se fac la sediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Zalău (Piața Iuliu Maniu 4 – 6, Clădirea Transilvania, parter), până în 24 martie 2023. Numărul maxim de participanți nu va depăși 6 la un atelier, un atelier durează în jur de 3 ore. Informații la telefon 0360 566100 și 0732 430510.

Foto eveniment: Patricia Marina Toma

Artă și culoare, în prag de sărbătoare

ora 10:00 – 17:00  Ateliere de încondeiat ouă, destinate adolescenților și tinerilor de orice vârstă. Atelierele  vor fi organizate în două serii astfel: 10:00 – 13:00 și 14:00 – 17:00.

Taxă înscriere: 30 de lei

Loc de desfășurare: sediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Zalău (Piața Iuliu Maniu 4 – 6, Clădirea Transilvania, parter)

Înscrierile se fac la sediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Zalău (Piața Iuliu Maniu 4 – 6, Clădirea Transilvania, parter), până în 17 martie 2023. Numărul maxim de participanți nu va depăși 6 la un atelier, un atelier durează în jur de 3 ore. Informații la telefon 0360 566100 și 0732 430510.

Foto eveniment: Patricia Marina Toma

„Mândră floare-i primăvara”

ora 14:00 Spectacol dedicat Zilei Internaționale a Femeii

Loc: Căminul cultural din Cizer

Intrarea liberă

,,Ofertă atractivă”

ora 18:00 Spectacol de teatru de Anton Fink, în regia Elvirei Rîmbu - O comedie romantică savuroasă și plină de surprize! Distribuția: Veronica: Anca Sigmirean, Nina: Gabriela Codrea, Vasilii: Petre Ghimbășan, Jana: Mihaela Gherdan, Eduard: Alexandru Rusu, Scenografia: Mădălina Baciu.

Loc: sala se spectacol din Clădirea Transilvania

Preț bilet: 20 lei

Biletele se pot achiziționa de la Casa Municipală de Cultură Zalău, începând cu data de 7 martie după următorul program: marți de la 8:00 la 16:00, luni, miercuri și joi de la 10:00 la 18:00, vineri de la 8:00 la 13:30.

„Frumusețe și sacralitate în epoca romană”

orele 16:00 – 20:00 Celebrăm împreună feminitatea în cadrul unei expoziții de realitate virtuală

Loc: Zalău Value Centre, zona Food Court

Intrarea liberă

ora 17.00 Producție și expoziție - participă elevi ai claselor de muzică și pictură, clasa canto muzică populară - prof. Claudiu Costinaș; clasa canto muzică ușoară - prof. Sergiu Chirilă; clasa instrumente de suflat – prof. Ciprian Bolojan; clasele de pian – prof. Oxana Străistaru, prof. Alexandru Chiroșca și prof. Aris Petreuș; clasa orgă – prof. Daniel Ilieș; clasa chitară – prof. Vasile Soran; clasa vioară – prof. Florin Zaha și prof. Ionuț Albert; clasa pictură – prof. Rodica Pojar.
Loc: Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj

CEL CE GANDESTE SINGUR

ora 19:00 PREMIERA, „CEL CE GANDESTE SINGUR", unde Maestrul Tudor Gheorghe va fi acompaniat de Orchestra Concertino din Chisinau, sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu. “De aceasta dată veți vedea un spectacol cu poezii reprezentative ale lui Tudor Arghezi. Spectacolul va fi de o varietate și tematică ritmică și melodică deosebită”- Tudor Gheorghe

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-zalau-cel-ce-gandeste-singur-tudor-gheorghe-83395/?fbclid=IwAR3uHh23puGHWIEhCQGE4L_2emYI4RGIUcVPt5r6hiPlD1DsmGWtv7uvpVQ

„Pentru tine mamă dragă"

2 martie

ora 17:00 Vernisajul expoziției de pictură și spectacolul muzical-coregrafic  dedicat tuturor doamnelor și domnișoarelor. Vor fi expuse lucrări plastice realizate de copiii de la Cercul de pictură Zalău Art, coordonați de domnul  profesor Dumitru Costalaș, vor cânta la pian Andrei Soran, prof. coord. Smaranda Obreja, la chitară Szasz Erik, prof.Cristian Niculas. Soliști de muzica ușoară și muzica populară coordonați de prof: Laura Ravas, Marina Sabou, Sanda Pușcaș , Rodica Pop Seling. Vor dansa copiii de la A.D.C."Transilvania coordonați de maestru balet Ionuț Tătar și Ioana Opriș, Ansamblul Folcloric "Columna", coordonați de coregraf Gabriela Hossu . Aceștia vor fi acompaniați de Orcheatra de folclor a Liceului de Artă "Ioan Sima" Zalău coordonata de dir. prof Titus Câmpean. Prezintă Daria Pășcuță.

Loc: Sala de spectacole din Clădirea Transilvania

Intrarea liberă

Tache, Ianke și Cadâr

ora 20:00 Spectacol de teatru cu Horațiu Mălăiele, Răzvan Vasilescu și Mihai Constantin

Loc : Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Bilete: www.iabilete.ro

Mică istorie a teatrului de păpuși din România

ora 18: 00, Vernisaj dedicat Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuși din luna martie. În cadrul expoziției vor putea fi văzute scene cu păpuși din piese de teatru, documente și documentare în format audio-video, precum și două animații stop-motion realizate de Maia Boldor. În program la vernisaj: interpretare muzicală la toacă de Dacian Boldor.

Loc: Casa Municipală de Cultură Zalău

Expoziția va putea fi vizitată începând de miercuri, pe parcursul a trei săptămâni, în intervalul orar 8:00-17:00.

Pentru accesul la expoziție (cu grupuri) este necesară o programare la nr. de telefon 0260/661600.

Preț bilet 5 lei

ora 18:00 Spectacol dedicat  Zilei Internaționale a Femeii

Loc: Sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Zalău

Intrarea liberă

Păpuși de Dragobete

orele 17:00 – 19:00  Ateliere de creație

Loc: Zalău Vaule Centre – zona de court food

Acces gratuit

Obiceiuri și Tradiții de Lăsatul Secului

ora 16:00 Spectacol muzical coregrafic susținut de Ansamblul Mugur Mugurel Zalău, coordonatori Doina și Anghel Dușcaș, eveniment organizat la inițiativa meșterului popular Mărioara Jurcău

Loc: Căminul Cultural Someș-Guruslău

Profesiunea Doamnei Warren

ora 19:00 Piesa de teatru de George Bernard Shaw cu Maia Morgenstern, Cristina Mihailescu sau Mihaela Velicu, Claudiu Istodor, Tudor Istodor, Avram Birau și Ion Lupu

Loc: Casa de Cutură a Sindicatelor Zalău

Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-zalau-profesiunea-doamnei-warren-maia-morgenstern-claudiu-istodor-83233/

Mărțișoare Muzicale

ora 18:00 Spectacol muzical-coregrafic  organizat cu prilejul Zilei de 8 Martie

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Preț bilet: 15 lei

Biletele se pot achiziționa de la sediul Casei Municipale de Cultură Zalău începând din 20 februarie, după următorul program:de luni până joi de la 8:00 – 18:00 și vineri 8:00 – 13:00.

Mărțișor călător în nordul Țării Silvaniei!

Excursie organizată în cadrul proiectului „Circuitul Anotimpurilor”. Programul excursiei va fi următorul:

ora 09:00 – Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău – Expoziția temporară „Prezent și trecut - Infrastructură și Arheologie”

ora 10:30 – Plecare din Zalău

ora 11:30 – Biserica de lemn din Nadiș, sat aparținător orașului Cehu Silvaniei

ora 12:00 – Ruinele Cetății Thököly, orașul Cehu Silvaniei

ora 13:30 – Centrul de Informare Turistică al comunei Sălățig

ora 15:00 – Biserica Reformată din localitatea Mineu, comuna Sălățig

ora 16:00 – Întoarcere în Zalău.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele de transport, în valoare de 30 lei, degustare de 20 lei și taxa de intrare la muzeu, în valoare de 12 lei/adult, 3 lei/copil, 6 lei/pensionar. Excursia va fi organizată pentru un grup de 30 de persoane. Vă așteptăm să vă înscrieți la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 2 martie 2023.

Ora 18 :00 Lansare de carte - Dragostea în era smartphone, autor Mihail Neamțu.

Loc : Sala de spectacole din Clădirea Transilvania

Împărtășește-ți culorile

ora 10: 00 – vernisajul expoziției organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Bolilor Rare 2023

Loc: Casa de Cultură a  Sindicatelor

Intrare liberă

Balul Fărșangului Tradițional

ora 18:00 - spectacol oferit de Ansamblul Folcloric Csigeresek din Șamșud, Ördögtérgye din Cluj – Napoca și Debreceni, Népi Együttes din Debrecen,  invitat special  formația TOKOS din Cluj – Napoca.

Loc: Căminul Cultural din Șamșud

Preț intrare: 10 lei

Ținuta obligatorie : port popular

ora 9:45 și ora 11:00 Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj – Napoca prezintă povestea fantastică „Hansel și Gretel”.

Loc: sala de spectacol din Clădirea Transilvania

Preț bilet: 10 lei

Pentru rezervări: 0260/661600

ora 17:30 – spectacol fantastic și magic cu păpuși –actori și mascote

Loc: Sala de spectacol din Clădirea Transilvania

Bilete : online pe eventbook.ro și la sală, înainte de spectacol. Rezervări : 0742422000

ora 17:00 – teatru de păpuși

Loc: Zalău Value Centre - zona de food court

Acces gratuit în limita locurilor disponibile

Prezent și Trecut – Infrastructură și Arheologie

ora 14:00 Vernisajul prezintă rezultatele cercetărilor arheologice realizate de cercetători ai  Muzeului Județean de Istorie și Artă a Județului Sălaj în anii 2021-2022 pe Autostrada Transilvania.

Loc: Beciul Cultural, Muzeul Județean de Istorie și Artă a Județului Sălaj

Concert Emeric Imre și Marius Roje

ora 19:00

Loc: Restaurant Time Out

Preț bilet: 50 de lei

Rezervări: 0757097290

orele 18:00 – 20:00 Șezătoare organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Școala Populară de Arte și Meserii în parteneriat cu Atelierul de Joc Popular. Participă cursanții clasei de cusut-țesut și cursanții clasei de dans popular, instructor Gabriel Boticaș.

Ținuta obligatorie costum popular!

Loc: str. Fabricii, nr. 10, et.3

Informații la tel: 0745-311-736

Iuliu Maniu: Omagiu editorial la 150 de ani de la naștere și 70 de ani de la trecerea în eternitate

ora 12:00 Va avea loc lansarea cărților: „Iuliu Maniu. Sfinxul de Bădăcin” de Marin Pop și „Iuliu Maniu văzut de românii americani” de Vasile Pușcaș apărute în Colecția de Istorie Contemporană a Editurii Școala Ardeleană. Prezintă: Pr. Cristian Borz, Vasile Pușcaș, Marin Pop, Daniel Săuca și Vasile G. Dâncu. Organizatori: Academia Leaders, Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

Loc: Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin

Târgul de mărțișoare tradiționale ediția a XI-a

ora 9:00  Eveniment la care vor participa meșteri populari sălăjeni și elevi ai școlilor din Zalău și din județ, care vor confecționa și vor expune mărțișoare pentru public.

Loc: sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă a Județului Sălaj

Relații suplimentare, Cristian Moldovan - șef secție, 0260-612 870

Iuliu Maniu - reper și model pentru eternitate

ora 9:00

Loc: Casa Memorială „Iuliu Maniu”, Bădăcin

Aladin și lampa fermecată

ora 17:00 Teatru de păpuși – piesa „Aladin și lampa fermecată”

Loc:  Zalau Value Centre (zona food court)

Acces gratuit

Comemorarea Zilei Internaționale a Victimelor Holocaustului și Conferința Internațională „ISTORIA VORBESTE ... ISTORIA NU TACE”

ora 15:00 În cadrul evenimentului va avea loc si o performanta teatrală regizată de către Procede Zebre, din Franța, care va reda scene marcante a evreilor din timpul Holocaustului

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

ora18:00 Spectacol muzical-coregrafic dedicat Zilei Unirii Principatelor Române susținut  de elevi și de profesori de la secțiile Centrului de Cultură și Artă a Județului Sălaj: Orchestra Școlii Populare de Arte și Meserii, coordonată de prof. Ionuț Albert – vioară și prof. Daniel Ilieș - orgă; Clasa de instrumente de suflat – prof. Ciprian Bolojan; clasa canto muzică populară – prof. Claudiu Costinaș; Ansamblul „Mugur, mugurel”, clasele de dansuri populare – instructori Doina și Anghel Dușcaș; Ansamblul Folcloric „MeseșulJunior”, coordonat de Paula Morar și Radu Mureșan. Invitați: Tinei Dănțăuși din Derșida – instructor Adrian Sîrb. Prezintă: Adina Chirilă.

Loc: Sala mare de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău

Intrarea liberă

„Hai sa dăm mână cu mână!”

Ora 17:00 Spectacolul muzical-coregrafic cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române.

Loc: sala de spectacole din Clădirea Transilvania.

Prețul unui bilet este 10 lei si se pot achiziționa de la sediul Casei Municipale de Cultură, de luni până joi între orele 8:00-18:00 și vineri intre 8:00 -13:00

Te despart de nu te vezi

ora 19:30: Spectacol de teatru, comedie cu Cosmin Seleși, Paul Ipate și Monica Odagiu

Loc : Casa de Cultura a Sindicatelor

Bilete: https://bilete.sublime.ro/bilete-zalau-te-despart-de-nu-te-vezi-81511/

Călătorie virtuală în timp

09:00 – 17:00 Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău oferă o călătorie virtuală în timp, prin centrul Zalăului de la începutul secolului al XX- lea.

Loc: sala Clio High Tech a Muzeul Județean de Cultură și Artă Zalău

Intrarea gratuită

Ziua Culturii Naționale - Ecouri eminesciene

ora 13:00 Colegiul Național Silvania va prezenta activitatea literar artistică – inclusă în calendarul activităților educative județene.

Loc: Sala Casei Municipale de Cultură

Ziua Culturii Naționale

Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, vă invită la activitățile pe care aceste instituții le organizează în comun, cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Se vor desfășura ateliere de citit pentru copii, provocare la joacă și competiții de cunoștințe culturale, expoziții, fotodocumentare și spectacole.

10:00 – 13:00 Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău te așteaptă cu ateliere creative pentru copii: „Invitație la o plimbare în Zalăul de altadată”; „Orașul meu de poveste”; „Descoperă artistul din tine”.

Loc: sala Porolissum a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj

11:30 Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă invită la vernisajul expoziției fotodocumentare „Zalau 550”

Loc: sala mică de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor

10:00 – 13:00 Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” vă așteaptă la: standuri de carte pentru copii, tineri și adulți, din propriile colecții; colțul de lectură, ruleta cunoștințelor; joc de cultură generală „Știați că?”; ateliere de creație, actvități interactive, puzzle educativ; atelier practic.

Loc: sala Porolissum a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj

12:00 Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj vă invită la un concert susținut de elevi și profesori de la Școala Populară de Arte și Meserii din cadrul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, de la clasele de pian, vioară, canto muzică ușoară și trupa „Art Band”; cărți și poezie de Ziua Culturii Naționale – Editura „Caiete Silvane” și cărțile anului 2022; momente lirice cu membri ai Asociației Scriitorilor din județul Sălaj și ai Reprezentaței Zalău a Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România; prezintă Daniel Săuca.

Loc: sala mică de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor

„Adevărata poveste a spânului”

ora 19:00 spectacol de teatru „Adevărata poveste a spânului”. Durata: 50 min

Loc: Casa de Cultură Orășenească, Jibou

Intrarea liberă

Concert de Crăciun cu formația „Fonó”

ora 17:00

Loc: Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Zalău, Piața 1 Decembrie 1918, nr. 12

Bilet: 10 lei, în limita locurilor disponibile.

Biletele se găsesc la secretariatul instituției (0260-612870) sau prin rezervare telefonică la Matyi István (tel. 0744-900938).

http://www.culturasalaj.ro

Concert susținut de elevii de la clasele de muzică ușoară și muzică clasică

ora 17:00 Concert susținut de elevii de la clasele de muzică ușoară și muzică clasică și Producția claselor muzică ușoară și muzică clasică. Participă: Clasele de pian – prof. Mădălina Vid, prof. Oxana Străistaru, prof. Alexandru Chiroșca, prof. Aris Petreuș; Clasa de orgă – prof. Daniel Ilieș; Clasa de chitară – prof. Vasile Soran; Clasele de vioară – prof. Florin Zaha, prof. Albert Ionuț; Clasa muzică ușoară – prof. Sergiu Chirilă; Clasa de percuție – prof. Marius Sălăjean

Loc: Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj

Intrarea liberă

Producția claselor de folclor

ora 17:00 Participă: Grupul instrumental al Școlii Populare de Arte și Meserii coordonat de prof. Ionuț Albert; Clasa de instrumente de suflat – prof. Ciprian Bolojan; Clasa de orgă – prof. Daniel Ilieș; Clasa de canto muzică populară – prof. Claudiu Costinaș; Clasele de dans popular, secția română și secția maghiară, coordonate de coregrafii Anghel și Doina Dușcaș, Gabriel Boticaș și Matyi Ștefan
Loc: Sala de spectacole a Clădirii Transilvania din Zalău.

Intrarea liberă

Spectacol muzical cu Ștefan Hrușcă

ora 18:30 - Cântecele de iarnă și colindele tradiționale românești vor ajunge din nou la inima noastră prin inconfundabila voce a lui Ștefan Hrușcă.

Loc: Parcul Cetății Bathory din Șimleu Silvaniei

Intrare liberă

S-a întâmplat într-o joi

ora 19:00 spectacol de teatru S-a întâmplat într-o joi, de Elise Wilk. Patru povești de viață întâmplate într-o joi și potrivite tuturor celor care au între 15-115 ani și adoră să stea la „o poveste”. Simplu, sincer, fără artificii: secvențe de viață pe care le scăpăm din vedere, pentru că nu mai avem timp să fim atenți la cei din jurul nostru. Nevoia de a comunica este o nevoie firească și necesară; fie că o simte o menajeră, sau o bâtrânică
Loc: Casa de Cultură Orășenească, Cehu Silvaniei

Durata: 50 min. Recomandat 14+

Intrare liberă

”De la Moș Crăciun la Moș Gerilă”

ora 13:00 - vernisajul expoziției ”De la Moș Crăciun la Moș Gerilă” - incursiune în istoria celui mai simpatic personaj care ne aduce bucurii în timpul sărbătorilor de iarnă

Loc:  #Beciul_Cultural al Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău
Intrarea liberă

20:00 Motorhead Tribute Live. George Costinescu – voce/bas, Daniel Ioniță – chitară/voce, Mădălin Munteanu – tobe/voce

Loc: Rock N’Roll Center, Zalău

https://www.facebook.com/tributmotorhead/
https://www.youtube.com/channel/UCE2r9inMeOs4looV5p3p2PQ
https://www.instagram.com/motorheadtributeromania/

"Ajutor! Suntem Bine."

ora 19:00 Stand-Up Comedy cu Bordea, Cortea si Claudiu Popa

Loc: Casa de Cultura a Sindicatelor, Zalău

https://bilete.sublime.ro/bilete-zalau-stand-up-comedy-cu-bordea-cortea-si-claudiu-popa-ajutor-suntem-bine-80212/?fbclid=IwAR2vG2fg0Y3b0sxQJqBiL9jug6f8UC1CN8faLUX2Ui-reHRyw_FpFnvEdIE

„Împreună pentru Centrul Noro”

Ora 17:00 Concert caritabil de colinde

Loc: Sala de evenimente din Clădirea Transilvania

Intrarea liberă

„Colindă – ne Doamne‘‘

Ora 17:00  Concert extraordinar de colinde realizat de Corala Bărbăteasca  Armonia din Constanța, dirijor Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru.

Loc: Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae Zalău

Intrarea liberă

„Colindă –ne Doamne‘‘

Ora 17:00  Concert extraordinar de colinde realizat de Corala Bărbăteasca  Armonia din Constanța, dirijor Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru.

Loc: Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae Zalău

Intrarea liberă

,,La multi ani România! La mulți ani, români! ”

ora 18:00 Spectacolul muzical-coregrafic, dedicat Zilei Naționale a României.

Vor evolua în spectacol: Marius Ciprian Pop, Sebastian Emanuel Stan, Alexandra Chira, Vasile Coca, Rodica Pop Seling, Aurora Moga-Popovici, Andreea Vălean-Indrecan, Claudiu Costinaș, Orchestra și dansatorii Ansamblului Artistic Porfesionist „POROLISSUM”, conducerea muzicală dirijor Ionuț Dârjan, Fanfara POMENADA, conducerea muzicală Emil Popovici, Grupul vocal ZESTREA, coordonator Rodica Pop Seling și Grupul vocal TRADIȚII, coordonator Marina Sabou.

Spectacolul va fi prezentrat de MARIUS CIPRIAN POP

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor

Preț bilet: 10 lei (se pot achiziționa de la Casa Municipală de Cultură Zalău, de luni până joi, între orele 10:00-18:00 și vineri între orele 8:00-13:00).

LUCIAN BAN & MAT MANERI (USA)

ora 19:00 Lansarea albumului „Transylvanian Folk Songs”, muzică de jazz și blues, doină românească și muzică camerală, compoziții și direcții în jazz-ul secolului al XXI-lea.

Loc:  Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj din Zalău

Intrarea liberă

„Zilele Ady” ediția a a XXXIII-a

Eveniment organizat de Colegiul Național „Silvania” Zalău

   - ora 10: Concursul de recitări „Ady Endre” – participă elevi de liceu din judeţul Sălaj, precum şi din două licee din Ungaria (Csenger şi Balassagyarmat)

   - ora 16: „Statuia Wesselényi la 120 de ani” – prezentarea unui studiu realizat de profesorul László lászló

Activitatea va avea loc în perioada în sala festivă a Colegiul Național „Silvania”

„Zilele Ady” ediția a a XXXIII-a

eveniment organizat de Colegiul Național „Silvania” Zalău

Ora 18: Expoziție cu creațiile de artă plastică și fotografică a elevilor.

Activitatea va avea loc în perioada în sala festivă a Colegiul Național „Silvania”

Șezătoare cu femeile din satul Marin

ora 16:00

Loc: Casa Albastră din Marin, nr 174, comuna Crasna, Sălaj

Ursul păcălit de vulpe

ora 11:00  Teatru de păpuși

Loc:  Zalău Value Centre, zona food court

Acces gratuit

Cine spală oala de mămăligă

ora 19:00 O serie de povestiri cu tâlc culese de Daniel Tiutiu direct de la oamenii din Munții Apuseni. Interpretare texte: actorii Elena Ivanca și Ioan Isaiu. Muzica compusă și interpretată live la pian și flaut de Edith Toth.

Loc: Clădirea Transilvania

Informații, rezervări și bilete: 0742 860 457

https://www.entertix.ro/bilete/13925/teatru-la-zalau-cine-spala-oala-de-mamaliga-24-noiembrie-2022-cladirea-transilvania-zalau.html

20:00 MASTERPIECE – tribut Metallica LIVE - Szabi-Voce/Chitara, Marius-, Chitara/Backing vocal, Zoli-Chitara Bas/Backing vocal, Gabi-tobe

Loc: Rock N’Roll Center, Zalău

Bilet: https://www.iabilet.ro/bilete-zalau-concert-masterpiece-tribut-metallica-live-79422

 9 decembrie

20:00 MOTORACT – Motorhead Tribute Live. George Costinescu – voce/bas, Daniel Ioniță – chitară/voce, Mădălin Munteanu – tobe/voce

Loc: Rock N’Roll Center, Zalău

https://www.facebook.com/tributmotorhead/

https://www.youtube.com/channel/UCE2r9inMeOs4looV5p3p2PQ

https://www.instagram.com/motorheadtributeromania/

19:00 Concert Corbu. Ce-am pățit odată la Zalău. Vioară, caval, voce – Sergiu Boldor, chitară bass – Alexandru Grigoriță, chitară electrică – Cristian Cioloca, tobe – Ionuț Ciulei

Loc: Rock N’Roll Center, Zalău

Suport artiști: 35 lei

https://bit.ly/2xocUCD

REBEL YELL ( Billy Idol tribute)

REBEL YELL ( Billy Idol tribute)

20:30 REBEL YELL – singura trupa de tribut Billy  Idol din România: Dudu Isabel /voce, Fery Perde/chitară, Patriciu Pop/ clape și voce, Vlad Someșan / tobe, Adrian Turcu/ bass.

Loc: Rock N’Roll Center, Zalău

https://www.facebook.com/rebelyelltribute

19 :00 SAHHAR live in Zalău – concert  black metal

Loc: Rock N’Roll Center, Zalău

Suport artiști: 20 lei

https://www.youtube.com/watch?v=MiA3mh9ZzC8

https://sahhar.bandcamp.com/

20 :00 Wild Angels Rebel Rock – Live – Rareș Timariu la chitară, Liviu Fodor  la bass, Ovidiu Crișan la tobe și Laur Mihaiu voce.

Loc: Rock N’Roll Center, Zalău

Preț bilet: 30 lei

www.facebook.com/WildAngelsRockBand

www.instagram.com/wildangels.rebelrock/

http://www.youtube.com/watch?v=nFDkQ1MT2Z0..

Concert aniversar 3 ani Zalau Value Centre

Ora 17:00:  Costina Antonia, Ștefan Suciu, Larisa Gurzau, Ana Maria și Violeta Cioban

17:30 - Cornel Borza

18:30 - Petrică Mureșan

19:30 - Angela Rusu

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Loc: ZalăuValueCentre

La acest eveniment se vor realiza fotografii și filmări video ce vor putea fi folosite prin publicare în social media pentru promovarea evenimentului. Mai multe detalii poți afla de aici: https://zalauvaluecentre.ro/.../nota-de-informare.../

Concert aniversar 3 ani Zalau Value Centre

18:30 - Popa`s Band

19:30 - Daiana & Orygen

20:30 – Alina Eremia

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Loc: ZalăuValueCentre

La acest eveniment se vor realiza fotografii și filmări video ce vor putea fi folosite prin publicare în social media pentru promovarea evenimentului. Mai multe detalii poți afla de aici: https://zalauvaluecentre.ro/.../nota-de-informare.../

Concert aniversar 3 ani Zalau Value Centre

De la ora 18:00:

Adrian Soporan prezentator

- Trupa Inedit

- Recital Sergiu Chirila

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Loc: ZalăuValueCentre

La acest eveniment se vor realiza fotografii și filmări video ce vor putea fi folosite prin publicare în social media pentru promovarea evenimentului. Mai multe detalii poți afla de aici: https://zalauvaluecentre.ro/.../nota-de-informare.../

Parada supereroilor - cu Master Magician Dan Bucfing

Ora 18:00 O călătorie fascinantă în care vei păși alături de MAGICIAN și SUPER EROI într-o lume secretă, unde fantezia, misterul si inteligența se împletesc într-o forță nevăzută care transformă visele în realitate.

Producător: Dan Bucfing - Master Magician - președintele Asociatiei Magicienilor și Iluzioniștilor din Romania.

Un spectacol pentru toată familia.

Recomandat copiilor peste 6 ani.

Preț bilet: 40 lei

Biletele se găsesc la caseria Casei De Cultură a aSindicatelor sau pe https://eventbook.ro/theater/bilete-parada-supereroilor-zalau

Loc : Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Ora 19 :00 Spectacol de teatru - cu Anca Sigartău, Oana Moșneagu, Mara Oprea, Alecsandru Dunaev, Daniel Nuță, regia Anca Sigartău, o producție Teatrul Globe București, de la Teatrul Globe București.

”Spectacolul se adresează în egală măsură bărbaților care își înșeală soțiile (care vor afla poate metode noi de acțiune), soțiilor care sunt înșelate sau doar bănuiesc asta (care vor afla cum să își prindă bărbații infideli), amantelor care sunt deja implicate într-o relație și de fapt tuturor oamenilor de bine care nici nu își înșeală partenerii, nici nu au de gând să o facă, dar vor să se bucure din plin de o comedie savuroasă.”

Preț bilet : 70 lei

Bilete disponibile pe iabilet.ro si in reteaua iabilet.ro (www.iabilet.ro/bilete-zalau-care-pe-care-79629)

Loc : Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

VALSURILE MELE – Tudor Gheorghe

Ora 19:00 Maestrul va fi acompaniament de Orchestra Concertino din Chisinau, sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu.

Preț bilet: 120 lei

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo si Edenred, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.  https://www.iabilet.ro/bilete-zalau-valsurile-mele-tudor-gheorghe-78098

Loc : Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

TRANSILVANIA JAZZ FESTIVAL ZALĂU

ora 19:00

Avanpremieră Jazz International Association în România

Harmony by Antonia Dragomir – guest artist (Canada-Romania),           Soso Popovski Trio – Fallen land (Macedonia de Nord)

Loc: Sala „Porolissum” de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Zalău, Piața 1 Decembrie 1918, nr. 12.

Intrarea liberă!

TRANSILVANIA JAZZ FESTIVAL ZALĂU

ora 19:00

Avanpremieră Israeli Jazz Festival în România

Tamir Miler (Israel), Classic meets Jazz by David Simon Hodos – guest artist (Canada), Daphna Levy Quintet (Israel), Pasha Fedotov – sax, guest artist (Ucraina)

Loc: Sala „Porolissum” de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Zalău, Piața 1 Decembrie 1918, nr. 12.

Intrarea liberă!

ora 09:30 – Plecare din Zalău

ora 10:00 – Vizită și degustare vin spumant la Podgoria Silvania din Șimleul Silvaniei

ora 12:00 – Vizită Biserica de lemn din Cehei

ora 13:00 – Vizită și degustare vin la pivnița D-lui Alexandru Kiss din Vârșolț

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele de transport și degustare, în valoare de 110 lei. Excursia va fi organizată pentru un grup de 20 de persoane. Vă așteptăm să vă înscrieți la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 20 octombrie 2022.

Se va pleca din parcarea din spatele Primăriei municipiului Zalău, la ora 09:30, și întoarcerea în va fi la ora 16:00.

Concert extraordinar de muzică terapeutică și de relaxare

ora 14:00 Concert extraordinar de muzică terapeutică și de relaxare cu Gheroghe Iovu – Roadele pământului strămoșesc

Loc: Grădina Zmeilor, Gâlgău Almașului, jud. Sălaj

Intrare liberă

Regal Vienez - Zalau - Concert Extraordinar de Crăciun

ora 19:00 Regal Vienez - Zalau - Concert Extraordinar de Crăciun

ORCHESTRA DI TEATRO D’OPERA ITALIANA, una dintre cele mai celebre orchestre din Europa, vine acum și la Zalău.

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Biletele se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol, Mystage.ro, Cortina-AG.ro, Blt.ro, Ticketstore.ro

Despre Oameni și femei - Stand Up Drama

ora 19:00 Despre Oameni și femei - Stand Up Drama cu Ștefania

Iacob și Sorin Poclitaru

Preț bilet 25 lei

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor, Sala de Conferințe

Rezervări: 0745 382 490

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022

orele 19:00 – 23.00 Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022 - expoziția temporară ”Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea”, realizată în cadrul proiectului cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

„Expoziția propusă publicului spre vizitare gratuită de #NCE2022 oferă acestuia acces virtual prin intermediul echipamentelor #VR la o serie de opt clădiri de patrimoniu, scanate prin metoda fotogrammetrică, facilitând un mod inedit de explorare a patrimoniului imobil prin interacțiunea directă cu modelele 3D.”

Loc: Beciul cultural, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

„Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană” 10-11 septembrie

Haidaţ’ pă la noi și deschideți lada cu zestre sălăjeană, într-un decor de început de toamnă, în 10 și 11 septembrie, în Amfiteatrul Parcului Central Municipal.

În acest weekend, aducem în Zalău zestre locală, tradiții deGust, pe care noi, cei pasionați de bogăția tradițiilor noastre, nu vrem să le lăsăm în uitare. Hărnicia și priceperea sălăjenilor, de ieri și de azi, este ceea ce ne străduim să le facem cunoscute și apreciate.

În colaborare cu centrele de informare turistică din comunele Hereclean, Letca, Nușfalău, Plopiș, Sălățig și Șamșud vă așteptăm cu masa plină de bunătăți din gastronomia tradițională sălăjeană.

Valorificăm timpul petrecut în aer liber, împreună cu cei dragi, și ne distrăm și învățăm valoarea lucrurilor făcute de mână la atelierele interactive pentru copii și adulți și ne încercăm norocul la tombola cu premii oferite de meșteri populari și producători locali. Ne încântăm de spectacolul oferit de profesioniștii folclorului sălăjean.

Cea de-a VII-a ediție a evenimentului „Haidaț' pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană” este organizată de Primăria Municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică și Casa Municipală de Cultură, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Primăriile comunelor Hereclean, Letca, Nușfalău, Plopiș, Sălățig și Șamșud.

Colaboratori: Centrul de Cultură și Artă a Județului Sălaj, Liceul de Artă „Ioan Sima”, Tehno-Print SRL.

Urmăriți pagina evenimentului (bifând „particip” sau „interesat/ă”) pentru a fi la curent cu informațiile privind programul detaliat și update-urile! 

Festivalul internațional de folclor „Ecouri Meseșene” Ediția a 46-a. 2-4 septembrie 2022

2 septembrie 2022

ora 18 :00

Atelierul de Joc Popular, Zalău. Ansamblul Folcloric „Kipra”, Bulgaria. Ansamblul „Terbete”, CCAJS. Ansamblul folcloric „Dor Transilvan”, Cluj-Napoca. Ansamblul Folcloric „Izvor”, Serbia. Ansamblul folcloric „Debrecen”, Debrețin, Ungaria.

Veteranii Meseșului. Ansamblul folcloric „Meseșul”, CCAJS.

Mihaela și Ciprian Istrate. Marius Ciprian Pop.

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău

3 septembrie 2022

ora 17:00

Georgiana Marinescu, Lorena Caba, grup vocal condus de prof. Victor Pintea. Ansamblul „Bujorii Cehului”, Cehu Silvaniei. Ansamblul „Meseșul Junior”, CCAJS.

Palatul Copiilor Zalău. Ansamblul folcloric „Kipra”, Bulgaria. Ansamblul folcloric „Izvor”, Serbia. Ansamblul „Mugur, mugurel”, Școala Populară de Arte și Meserii, CCAJS.

Loc: Casa de Cultură Orășenească Jibou

3 septembrie 2022

ora 19:00

Ansamblul folcloric „Debrecen”, Debrețin, Ungaria. Ansamblul „Terbete”, CCAJS.

Loc: Crasna, Zilele comunei

4 septembrie 2022

ora 17:00

Ansamblul „Mugur, mugurel”, Școala Populară de Arte și Meserii, CCAJS.

Ansamblul „Terbete”, CCAJS. Ansamblul folcloric „Izvor”, Serbia. Ansamblul folcloric „Debrecen”, Debrețin, Ungaria. Ansamblul Folcloric „Kipra”, Bulgaria.

Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum” al Casei Municipale de Cultură Zalău.

Roxana Reche și Alexandru Pal. Mariana Anghel.

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău

Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile.

Organizator: Consiliul Județean Sălaj. Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

Parteneri: Asociația Națională de Folclor/IGF România. Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău. Casa Municipală de Cultură Zalău. Primăria orașului Jibou. Palatul Copiilor Zalău. Casa Orășenească de Cultură Jibou. Primăria comunei Crasna. Hora TV.

Ora 21:00 teatru cu Maia Morgenstern și Ana Maria Pop

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Intrarea liberă

Baloane uriașe de săpun

Ora 18:00 Atelier educativ gratuit pentru pentru copii

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Recomandat copiilor 4+

Număr locuri: 20

Rezervări: 0742860457

Povestea lui Bine-Rău

Ora 19:00 – spectacol pentru copii, de Ana Ripka_Rus

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Durata: 45 de minute

Recomandat copiilor 4+

Preț bilet: 10 lei/copil, 15 lei/adult

Bilete: https://www.entertix.ro/bilete/12290/povestea-lui-bine-rau-14-august-2022-curtea-artistilor-zalau.html

Teatru: Autopsy&Co cu Oana Brânzan

Ora 21:00

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani

Intrarea liberă

Board Games la Curtea Artiștilor

Ora 19:00

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Intrarea liberă

Vernisajul expoziției „Breathing Colors” by Spânu Ovidiu Cristian

Ora 18:30

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Intrarea liberă

Mutat de a noi – un performance care îmbină teatrul cu cinematografia și artele vizuale

Ora 21:00

De Bogdan Sărătean, cu Claudiu Fălămaș, Shama Leah, Alexandru Romescu, durata 60 de minute

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Intrarea liberă

Comedie romantică Buletinista

Ora 19:00

Cu Sebastan Lupu și Mirela Niță Lupu

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Intrarea liberă

Vernisajul expoziției „MATHEMATRIX”

Ora 18:30 – 19:30

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Atelier pentru copii de modelat lut

Ora 18:00

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Recomandare de vârstă: 4+

Taxa de participare: 60 de lei

Nr. locuri: 20

Rezervări: 0742860457

Fabuloasa aventură a lui Pim

Ora 19:00

Regia/Scenografia/Scenariu: Silviu Ruști și Florin Suciu, Pictura: Andreas Bu

Durata: 40 min

Loc: Curtea Artiștilor Zalău str. Morii nr. 1/a

Bilete: https://www.entertix.ro/bilete/12285/fabuloasa-aventura-a-lui-pim-17-iulie-2022-curtea-artistilor-zalau.html

Recomandare de vârstă: 3+

GOL stand-up magic cu Șerban Borda

Ora 21:00

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Intrarea gratuită

Recomandare de vârstă: 15+

Concert Liviu Teodorescu

Ora 21:00

Loc: Curtea Artiștilor Zalău,

Bilete: https://www.entertix.ro/bilete/12279/concert-liviu-teodorescu-29-iulie-2022-curtea-artistilor-zalau.html

Primele 50 de bilete - 55 de lei

Restul biletelor - 79 de lei 

Bilete la intrare – 85 de lei

*Locurile sunt limitate. Accesul se face începând cu ora 20:00.

Ora 21:00 – Verde Tăiat de Alexandra Felseghi, regia: Adina Lazăr, scenografie: Andreea Tecla, muzică originală: Adrian Piciorea, light design: Attila Almasi, desene: Dan Perjovschi. Cu Florin Suciu, Irina Sibef, Răzvan Bănuț, Emanuel Cifor.

Loc: Curtea Artiștilor Zalău str. Morii nr. 1/a

Intrarea liberă

Ora 19:00 – Un specatacol cu și de Răzvan Bănuț; adaptare după Ivan Turbincă de Ion Creangă

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Intrarea gratuită

Recomandare de vârstă: 12+

Stand-up comedy cu Dan Badea și Dan Țuțu

Ora 21:00 Stand-up comedy cu Dan Badea și Dan Țuțu

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Bilete: https://curteaartistilor.ro

Primele 50 de bilete – 65 de lei

Restul biletelor – 79 de lei

Stand-up comedy cu Bogdan Mălăiele și Victor Bara

Ora 21:00 Stand-up comedy cu Bogdan Mălăiele și Victor Bara

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Bilete: https://curteaartistilor.ro

Primele 75 de bilete – 45 de lei

Restul biletelor – 59 de lei

Ora 21:00 Concert Bosquito

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Bilete: https://www.entertix.ro/bilete/12163/concert-bosquito-12-august-2022-curtea-artistilor-zalau.html

Primele 75 de bilete – 55 de lei

Restul biletelor – 69 de lei

Stand-up comedy cu Teo la Curtea Artiștilor

Ora 21:00 – Stand-up comedy cu Teo la Curtea Artiștilor

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Bilete: https://curteaartistilor.ro

Primele 50 de bilete – 65 de lei

Restul biletelor – 79 de lei

Ora 21:00 – Concert Emeric Imre

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Bilete: https://www.entertix.ro/bilete/12162/concert-emeric-imre-9-iulie-2022-curtea-artistilor-zalau.html

Primele 50 de bilete - 35 de lei

Restul biletelor - 49 de lei 

*Locurile sunt limitate.

Ora 21:00 – Stand-up comedy cu Mădălin Cîrje, Florin Gherghe, Alex Dobrotă, Virgil Ciulin

Loc: Curtea Artiștilor Zalău

Bilete: https://curteaartistilor.ro

Primele 75 de bilete – 35 de lei

Restul biletelor - 49 de lei

Nimeni nu știe ce e în inima mea

Ora 19:00 - Nimeni nu știe ce e în inima mea - one-man-show mereu altfel cu și de Florin Coșuleț

Loc: Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii nr. 1/a

Intrarea gratuită, pe baza unei rezervări păe site-ul https://curteaartistilor.ro/nimeni-nu-stie-ce-e-in-inima.../

Pe urmele primilor creștini din Sălaj

Știați că dacă o iei la pas în localitatea Jac, pe Dealul Cămnin și la Pemnița Monului, mergi pe urmele primilor creștini din Sălaj?! Pasionați de istorie, inspirați de descoperirile colaboratorilor noștri de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău și curioși să aflăm povestea reală a altor locuri din Țara Silvaniei, în 25 iunie, pornim din Zalău, cu destinația Jac, într-un traseu cu durata de aproximativ 6 ore.

Vizitarea amenajărilor rupestre cu caracter creștin de la Jac, Dealul Cămnin, din comuna Creaca, este motivul pentru prima oprire din traseul propus.

Fiindcă Sălajul este recunoscut pentru numărul însemnat de apicultori, dar mai ales pentru accesarea de fonduri europene și naționale, de către apicultorii sălăjeni, a doua oprire o vom face tot în localitatea Jac. Astfel, vom trece pragul gazdei noastre, familia Meseșan, unde cunoscutul crescător de albine și producător de miere și alte produse apicole, domnul Cosmin Meseșan ne va prezenta modul de procesare și ambalare al mierii, realizate prin utilizarea unor utilaje achiziționate în urma accesării de fonduri europene.

Această acțiune este organizată de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, și este parte a proiectului ,,Circuitul Anotimpurilor”, prin care ne propunem promovarea municipiului Zalău ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din județ.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele de transport, în valoare de 32 lei. Excursia va fi organizată pentru un grup de 20 de persoane. Vă așteptăm să vă înscrieți la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 23 iunie 2022.

Recomandăm purtarea unui echipament adecvat pentru drumeții.

Se va pleca din parcarea din spatele Primăriei municipiului Zalău, la ora 09:30, și întoarcerea în Zalău se va face la ora 15:00.

Festivalul Mediteraneean la ZALĂU

17-18-19 iunie

Festivalul Mediteraneean la ZALĂU

Loc: Zalau Value Centre

concert Corbu „Ce-am pățit odată”

15 iunie 2022

ora 19:00 concert Corbu „Ce-am pățit odată”

Loc: Charlie's, Zalău

Proiecția specială a celui mai nou film, R.M.N

9 iunie

ora 21:30 Proiecția specială a celui mai nou film, R.M.N., al regizorului Cristian Mungiu, în premieră, în prezența regizorului la Zalău.

Regizorul Cristian Mungiu va fi prezent la eveniment, iar la finalul proiecției va răspunde întrebărilor spectatorilor.

Loc: Amfiteatrul din Parcul Central Zalău

Intrarea este liberă.

În armonia culorilor de toamnă, deschidem pentru a cincea oară lada cu zestre sălăjeană!

Primăria Municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, împreună cu firma PK DENIM SRL și partenerii, organizează evenimentul „Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană! ”

Vă așteptăm să sărbătorim împreună cea de-a V-a ediție a evenimentului „Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană!”, eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, în perioada 9 - 11 octombrie, în parcarea complexului comercial „Zalau Value Centre”, între orele 11:00-18:00, respectând  normele în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Într-un decor tomnatic, cei mai harnici meșteri și producători din Sălaj vă așteaptă, timp de trei zile, cu produse proaspete, pregătite cu mult drag și iscusință. În parfumul vântului de toamnă vom putea simți aroma de lavandă, ciocolată, miere de albine, turtă dulce, care multe amintiri ne-aduce și dulcețuri variate făcute din fructe aromate. Vedeta Ardealului, acea licoare fermecată, care fierbe domol în cazanele tradiționale nu va lipsi de pe mesele producătorilor noștri de pălincă, căci despre ea este vorba.

Iar, creativitatea artiștilor și a meșterilor noștri populari, născută din relația strânsă pe care aceștia o au cu tradiția, o veți găsi transpusă în obiectele lor.

Așadar... Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană!

18 Septembrie

Life is Live

Ora 20:00

Un spectacol de Pavel Bartoș

Loc: Curtea Artiștilor

24 septembrie

FolkFest Zalău, ediția a IX-a

Primăria Municipiului Zalău şi Casa Municipală de Cultură vă invită la FolkFest Zalău, ediția a IX-a, joi, 24 septembrie 2020, ora 18:00, în Amfiteatrul din Parcul Central Municipal.

Spectacolul va fi susținut de Mircea Baniciu, Magda Pușkaș, Rareș Suciu, Cristian Buică, Horațiu Medveșan, Cătălin Stepa și Dragoș&Friends Orchestra.

Accesul publicului se face pe bază de bilete, în limita locurilor disponibile, cu respectarea măsurilor de protecție pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul Coronavirus.

Biletele se găsesc la sediul Casei Municipale de Cultură Zalău, începând de joi, 17.09.2020, după următorul program: Luni – Joi 10.00- 18.00; Vineri: 10.00- 14.00. Prețul unui bilet este de 15 lei.

Ora 20:00 Spectacolul „Wake Up!” cu David Constantinescu; regia: Filip Odangiu

Loc: Curtea Artiștilor (str. Salamon Jozsef, nr. 11)
Bilete: www.entertix.ro

„Fabuloasa aventură a lui Pim”

Ora 19:00 „Fabuloasa aventură a lui Pim” - spectacol pentru copii

Loc: Curtea Artiștilor (str. Salamon Jozsef, nr. 11)

Bilete: www.entertix.ro

„O afacere rusească”

Ora 20:00 „O afacere rusească” - spectacolul de teatru este adaptat după piesa “Ursul” de A.P. Cehov cu Marius Bodochi, Anca Sigartău și Mihai Cuciumeanu
Loc: Curtea Artiștilor (str. Salamon Jozsef, nr. 11)

Bilete: www.entertix.ro

„Improvshow Silver”

Ora 20:00 „Improvshow Silver” - un show super-energic cu Norbert Boda, Gîjulete Andrei, Han Andrei și Alex Macavei

Special Guest: Darius Prodan

Loc: Curtea Artiștilor (str. Salamon Jozsef, nr. 11)

Bilete: www.entertix.ro

Ora 19:00 Pinocchio - spectacol pentru copii

Loc: Curtea Artiștilor (str. Salamon Jozsef, nr. 11)

Bilete: www.entertix.ro

„Concert cu bucăți din concerte”

Ora 21:00 „Concert cu bucăți din concerte” cu Ada Milea și Bobo Burlăcianu

Loc: Curtea Artiștilor (str. Salamon Jozsef, nr. 11)

Bilete: www.entertix.ro

Ora 20:00 „Add Libitum” - text și punere în scenă: Alexandru Unguru; concept scenografic: Cristian Stănoiu; suport scenografic: Marian Paraschiv

Loc: Curtea Artiștilor (str. Salamon Jozsef, nr. 11)

Bilete: www.entertix.ro

„Strada Baloanelor de Săpun nr. 10”

Ora 18:00 Spectacol pentru copii cu Andreea Ajtai

Loc: Curtea Artiștilor (str. Salamon Jozsef, nr. 11)

Bilete: www.entertix.ro

Spectacol pentru copii: „Strada baloanelor de săpun nr 10.” cu Andreea Ajtai

Ora: 18:00-18:40

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salmon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

„Vă plac bananele,tovarăși?”

Ora 21:00 Montat pentru prima dată în limba română, spectacolul are la bază textul lui Székely Csaba „Vă plac bananele, tovarăși?”, adaptat de către autor sub forma unei monodrame. Piesa, o ascuțită satiră la adresa comunismului românesc, a câștigat Premiul regional pentru Europa la Concursul internațional de scenarii radiofonice BBC, în 2009.

Loc: Curtea Artiștilor (str. Salamon Jozsef, nr. 11)

Bilete: www.entertix.ro

Spectacol de improvizație : „Improstory” cu Radu Tudosie, Mihai Alexandru, Alexandru Cazan, Laurențiu Vlad și Aurelian Epuraș

Ora: 19:00-21:00

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salmon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

Spectacol pentru copii : „Mini-Omul de Știință” cu Silviu Ruști

Ora: 18:00-18:45

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salmon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

Piesa de teatru: „Creditul” cu Răzvan Vasilescu și Matei Constantin, regia Mihai Constantin

Ora: 21:00-22:30

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salmon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

One woman show – „S-a întâmplat într-o zi de Joi” cu Andreea Ajtai

Ora: 19:00-20:00

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salmon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

Spectacol de magie și ventrilocie pentru copii – „Hocus Pocus” cu Florin Suciu

Ora: 18:00-18:40

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salmon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

„Spectacolul merge mai departe” – concert 3 Sud Est și Compact

Ora: 19:30

Loc: Zalau Value Center

Bilet: www.iabilet.ro

„Spectacolul merge mai departe” – concert Smiley și Iris

Ora: 19:30

Loc: Zalau Value Center

Bilet: www.iabilet.ro

„Spectacolul merge mai departe” – concert Smiley și Semnal M

Ora: 19:30

Loc: Zalau Value Center

Bilet: www.iabilet.ro

One woman show – „Nu sunt eu”- cu Maia Morgenstern

Ora: 21:00 – 22:30

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salmon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

Spectacol de teatru: „Cine a omorât-o pe Zsomna Grancsa” regia Mihai Lukacs

Ora: 19:00-21:30

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salmon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

Spectacol pentru copii : „Povești Africane” cu Andrada Hosu și Shama Leah

Ora: 18:00-18:40

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salmon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

One man show cu Silviu Gherman

Ora: 22:00

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salmon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

One man show cu Silviu Gherman

Ora: 21:00

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salmon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

Spectacol de magie și ventrilocie : „Bubu”- cu magicianul Florin Suciu

Ora: 19:00-20:30

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salamon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

Spectacol de păpuși pentru copii : „Viața secretă a celor mai neobișnuite obiecte” – regizat de Adina Lazăr

Ora: 18:00-18:40

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salamon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

Spectacol muzical : „9 Piese Remixate” – cu Alex Ștefănescu

Ora: 21:00-22:00

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salmon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

Piesă de teatru : „ Nimeni nu știe ce e în inima mea” – cu Florin Coșuleț

Ora: 19:00-20:30

Loc: Curtea Artiștilor, Zalău, Str Salamon Joszef 11

Bilet: www.entertix.ro

„Romeo și Julieta”

Ora 18:00 „Romeo și Julieta” - una dintre cele mai cunoscute opere de teatru din lume va fi prezentată publicului din Zalău prin dans, în spectacolul "Juliet's Love"

Coregrafia: Mario Grosu.
Producție: Mario Dance Atelier
Regie: Cristian Nedea
Loc: Casa Municipală de Cultură Zalău
Biletele se găsesc la Casa Municipală de Cultură Zalău și online pe Eventbook.ro

„Mărțișoare pentru mame”

Ora 17:00 - spectacolul muzical - coregrafic „Mărțișoare pentru mame”, cu: Ansamblul Artistic Profesionist Porolissum, Ansamblul Folcloric de copii Columna, Ioan Dordoi, Ileana Domuța Mastan, Vasile Coca, Rodica Pop Seling, Aurora Moga Popovici, Andreea Vălean Indrecan și Claudiu Costinaș.
Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău

Preț bilet: 10 lei

Biletele se găsesc la sediul Casei Municipale de Cultură Zalău începând de luni 17 februarie 2020 după următorul program:
Luni - Joi: 10:00 - 18:00
Vineri: 10:00 - 15:00

„Făuritori de amintiri, sunteți gata? No haidaț!”

În 29 februarie, pornim în prima excursie din anul 2020, din Țara Silvaniei! Pentru excursia de iarnă propunem o aventură spre vestul județului Sălaj, cu plecare din Zalău, către Bădăcin – Ip – Marca, și întoarcere în Zalău, un traseu cu durata de aproximativ 5 ore.

Program:

ora 09:45 – Punct de întâlnire: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău

ora 10:00 – Plecare din Zalău

ora 10:35 – Casa Memorială „Iuliu Maniu”, din Bădăcin, comuna Pericei

ora 12:40 – Conacul Viski, din Zăuan, comuna Ip

ora 13:10 – Vizită Monumentul Eroilor Martiri și meșterul tradițional, Anuța Jurcuț, din Ip

ora 15:25 – Schitul „Nașterea Maicii Domnului”, din Marca

ora 16:30 – Întoarcere în Zalău.

Preț transport: 19 lei

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile până în data de 20 februarie la Centrul de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17.

Târg de mărţişoare tradiționale

Ora 9:00 Târg de mărţişoare tradiționale, ediţia a X-a a târgului de mărţişoare tradiționale, eveniment la care sunt aşteptaţi meşteri populari sălăjeni şi elevi ai şcolilor din Zalău şi din judeţ, care vor confecţiona şi vor expune mărţişoare pentru public.

Loc: „Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, (fostul corp B de la Consiliul Județean).

Intrarea liberă

Ora 15:00 - proiecția filmului „Cardinalul ”de Nicolae Mărgineanu

Ora 17:00 - proiecția filmului „Cardinalul ”de Nicolae Mărgineanu, în prezența regizorului

Loc: sala de spectacole din Clădirea Transilvania.

Preț bilet: 10 lei

Bilete: https://eventbook.ro/music/bilete-cardinalul-zalau-casa-municipala-de-cultura 

ora 19:00 - „Cocktail” – de Aldo Nicolaj , o comedie fabuloasă, marca Maia Morgenstern și Carmen Tănase, cu Jawad Mohammad, Cosmin Pana, Florina Gleznea și Viviana Gherasim . Regia: Mariana Cămărășan

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Preț bilet: 80 lei
Biletele se găsesc la casieria sălii și pe www.blt.ro.

„Povestea iubirii”

Ora: 18:00 - 20:20 „Povestea iubirii” - proiecție gratuită de film

Vârsta recomandată: peste 12 ani. Filmul este dublat în limba română

Loc: TenarisUniversity - Bulevardul Mihai Viteazu nr. 93, Zalău

Intrarea gratuită, în limita locurilor disponibile, pe baza rezervării anticipate online.

„Orășelul Alandala”

Ora: 11:00 - 13:00 „Orășelul Alandala” - proiecție gratuită de film

Vârsta recomandată: peste 4 ani. Filmul este dublat în limba română

Loc: TenarisUniversity - Bulevardul Mihai Viteazu nr. 93, Zalău

Intrarea gratuită, în limita locurilor disponibile, pe baza rezervării anticipate online.

„Știință și etnicitate II. Biopolitica și eugenismul în România, 1920-1944”

Ora 17:00 Expoziția „Știință și etnicitate II. Biopolitica și eugenismul în România, 1920-1944”

La vernisaj vor participa curatorul expoziției, Prof. univ. dr. Marius Turda, Oxford Brookes University (UK) și lect. univ. dr. Răzvan Pârâianu, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș (Romania)

Loc: Galeria de Artă „Ioan Sima”

Intrarea liberă

ora 18:00 – spectacol dedicat celor ce poartă numele sfinților Vasile, Grigore și Ioan

Soliști: Valeria și Traian Ilea, Petrică Mureșan, Ionuț Sima, Diana Topan, Sonia Rațiu, Ionuț Teudan, Natalia Cozma, Cecilia Bozga, Ghiță Breban alături de Vedetele Populare: Andreea Ghițiu, Gabriela Ardusătan, Denis Cupșe și Mariana Cușner, muzicanții și jucăușii de la Ansamblul Folcloric National „Transilvania”.

Orchestra Ansamblului Folcloric National „Transilvania”- dirijor Eduard Albina și corpul de balet - coregraf Emil Miheț, director Iuliana Dăncuș.

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău

Biletele se pot procura de la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău.

Preț bilet 25 lei

„Hai să dăm mână cu mână”

18:00 - Spectacol muzical-coregrafic ”Hai să dăm mână cu mână”

Cu participarea: Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum”, soliști vocali: Sava Negrean Brudaşcu, Vasile Coca, Ileana Domuța Mastan,

Rodica Pop Seling, Aurora Moga Popovici, Andreea Vălean Indrecan, Claudiu Costinaș. Dirijor: Ionuţ Dârjan, Coregrafia: Gabriela şi Marin Hossu, Scenografia şi prezentarea spectacolului: Ioan Pintea

Loc : Casa de Cultură a Sindicatelor

Intrarea liberă, pe bază de invitaţii în limita locurilor disponibile.

Invitațiile se găsesc la Casa Municipală de Cultură Zalău după următorul program:

Luni-joi: 10:00-18:00

Vineri: 10:00-15:00

ora 17:00 - spectacol de muzică şi poezie din lirica eminesciană „La steaua!” În spectacol : Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist „Porolissum”; dirijor: Ionuţ Dârjan; soprană : Rodica Pop Seling; recită : Bianca Cuibuş şi Ioan Pintea. Invitaţi : elevi de la Liceul de Artă „Ioan Sima”. Expoziţie de pictură Cercul de pictură „ZalăuArt” al Casei Municipală de Cultură Zalău

Loc: sala de spectacol din Clădirea Transilvania

Intrare liberă

Expozițiile temporare ,,Anonimii migrației - expoziție foto-audio” și ,,Confecționarea tradițională a pieptenilor”

Loc: Galeria de Artă „Ioan Sima”
Program: marți până duminică între orele 9 - 17.
Foto: Vlad Petri

Concert COMPACT B - Dupa ani si Ani

Ora 19:00 Concert Compact B - Dupa ani și ani

Loc: Divino Club - Zalău

Preț bilet: 40 lei/ tel.0727 229192

Dezbatere publică - Cultura sub vremuri

Ora 18:00 Muzeul Județean de Istorie și Artă vă invită la Galeria de Artă „Ioan Sima” pentru o dezbatere cu publicul despre starea culturii contemporane, despre miza colaborării între sectorul cultural independent și instituțiile de cultură și autoritățile locale.
La această dezbatere și-au anunțat participarea reprezentanți ai unor asociații culturale din Zalău și Cluj: Asociația Pro Teatru, Fabrica de Pensule, Reciproca, Reactor de Creație și Experiment, Casa Tranzit și Váróterem Projekt.
Mai multe despre eveniment și rațiunile acestuia în link-ul următor:
http://muzeuzalau.ro/index.php/2020/01/09/cultura-sub-vremuri

Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Holocaustului

Ora: 15:00 Eveniment Comemorare și Conferința Internațională „Ultimele Voci” cu mărturii in direct a supraviețuitorilor Holocaustului din lagărele morții naziste.

Loc: Briliant Parc

Strada George Coșbuc nr.1 Zalău

Ora 19:00 Curajul mamei mele - de Georg Tabori; traducerea:Victor Scoradeț - cu: Matei Rotaru (Teatrul National Cluj) si Diana Ioana-Licu ( Teatrul Clasic I. Slavici Arad); regia: Chris m. Nedeea; set design: Maria Chirilă; lumini: Jenel Moldovan /video: Radu Daniel; durată spectacol: 75 min.
Loc: Casa Municipală de Cultură Zalău
Preţ bilete: 25 Ron
*Pensionarii şi elevii beneficiază de un bilet gratis pentru fiecare bilet achiziţionat.

Ora 19:00 Concert de Anul Nou - susținut de Filarmonica de Stat Oradea; dirijor: Romeo Rîmbu; soliști: Daniela Păcurar și Dinu Iancu Sălăjanu

Loc: Sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Zalău

Accesul în sală se face pe bază de invitație, care se poate procura de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor

Ora 19:00 Spectacolul „BabyBlues” este inspirat din experiențele reale ale unor mame și abordează tema cu delicatețe și umor, oferind o perspectivă amplă asupra situațiilor cu care se confruntă femeile care nasc și își cresc copiii în diferite medii sociale.

Regia și dramaturgia: Victor Olăhuț, distribuția: Lavinia Cosma, Florentina Năstase, Ana Turos interviuri: Alina Căprioară, transcrieri: Adriana Sână
Programul reprezentațiilor este următorul:

Zalău: 17 decembrie, ora 19:00/ Kalvineum (Str. Corneliu Coposu, nr. 17)

Jibou: 18 decembrie, ora 19:00 / Casa de Cultură

Șimleu Silvaniei:19 decembrie, ora 18:00 / Casa de Cultură

Intrarea este gratuită și se face pe bază de rezervare printr-un mesaj la rezervari@culturansura.ro sau prin SMS la numărul de telefon 0730.959.793, menționând numele, data și numărul de locuri dorit.

„Povești de Iarnă”

Ora 17:00 Spectacol pentru copii - „Povești de Iarnă” cu Magicianul Marian Râlea

Loc: Clădirea Transilvania

Preț bilet: 25 de lei

Biletele se găsesc la Bilbioteca Județeană Sălaj între orele 15:00 și 18:00 sau online: www.entertix.ro

„Atac” Band - Acasă de Crăciun

Ora 19:00 „Atac” Band - Concert Tradițional de Crăciun - un spectacol muzical inedit dedicat iernii și magiei Crăciunului, la interpretarea unor renumiți artiști ai Operei Naționale Române din Cluj Napoca

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău  

Bilete: www.iabilet.ro   

„Sus la poarta cerului”

 Ora 19:00 „Sus la poarta cerului” - Concert de colinde susținut de tenorul Sergiu Chirilă, baritonul Marius Sâmpelean și basul Florin Sâmpelean, acompaniați de minunata orchestra Allegria, din Cluj-Napoca.

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Intrarea se face pe bază de invitație, invitațiile se pot ridica gratuit începând cu data de 5 decembrie de la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău, în limita locurilor disponibile!

Ora 19:00 “One Life Show” –  „Teatrul Vostru” din Sibiu

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor (sala mică)

Bilete: www.entertix.ro

„A fost odata în ‘46”

Ora 19:00 „A fost odata în ‘46”, la Zalău, cu Teatrul „AA” din Sibiu

Loc: Sala Kalvineum, strada Corneliu Coposu, nr. 17

Bilete: www.entertix.ro

Spectacolul „Banda”

Ora 19:00 Spectacolul „Banda” pus în scenă de teatrul “Reactor” din Cluj-Napoca

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor (sala mică)

Bilete: www.entertix.ro

„Vănătoarea de Șobolani”

Ora 19:00 „Vănătoarea de Șobolani” –Teatrul Satiricus “I. L. Caragiale” – Chișinău

Loc: Sala Kalvineum (fosta Casă Municipală de Cultură/Șoimul) de pe strada Corneliu Coposu nr. 17

Bilete: www.entertix.ro

Festivalul de Teatru "Virgil Flonda"

„Demonismul Uman sau Violonistul Diavolului”,

Ora 19:00 „Demonismul Uman sau Violonistul Diavolului”, pus în scenă de Teatrul Laborator „Arta și Gândul” din Chișinău

Loc: Sala din Clădirea Transilvania
Bilete: www.entertix.ro

Excursie cu iz de toamnă!

Primăria Municipiului Zalău, prin CNIPT, vă invită cu mare drag în cea de-a patra excursie din proiectul „Circuitul anotimpurilor”, o excursie cu miros de toamnă, prin care ne propunem promovarea Municipiului Zalău ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din județ.

Program

ora 09:45 – Punct de întâlnire: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău

ora 10:00 – Plecare din Zalău

ora 10:25 – Atelierul de confecționat mărgele din nisip al doamnei Nagy Eva

ora 11:10 – Cetatea Bathory, Șimleu Silvaniei

ora 12:20 – Biserica Reformată, Uileacu Șimleului

ora 13:15 – Degustare de vinuri și produse locale, Aleea beciurilor din Șamșud

ora 15:30 – Întoarcere în Zalău.

Rogvaiv - teatru nonverbal

15 septembrie
Rogvaiv

Ora 12:00 Rogvaiv - teatru nonverbal, recomandat copiilor: 1+
Regia: Delia Gavliţchi
Distribuție: Oana Mardare, Carina Bunea și Cătălin Filip
Intrarea: este liberă, dar se face doar pe bază de rezervare.
Puteţi să rezervaţi locuri aici: https://bit.ly/2k26dzC
Loc: Casa Municipală de Cultură, sala din clădirea Transilvania

19 – 22 septembrie „One World Romania la Zalău”

19 – 22 septembrie

„One World Romania la Zalău”

Joi 19 septembrie

18:00: Vernisajul expoziției „Cicatrice” (de Cosmin Bumbuț și Elena Stancu)

Loc: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

20:00: Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu (România 2010, regie Andrei Ujică) - 180 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Vineri 20 septembrie

15:30: Gardul de la frontieră (Austria 2018, Nikolaus Geyrhalter) - 112 minute

Loc: Creative Minds Hub

18:30: După Revoluție (România 2010, regie Laurențiu Calciu) - 83 minute

Loc: Sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Zalău

22:00: Videogramele unei revoluții (România-Germania 1992, regie Andrei Ujică, Harun Farocki) - 106 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Sâmbătă 21 septembrie

14:00: Distanța dintre mine și mine (România 2018, regie Mona Nicoară, Dana Bunescu) - 89 minute

16:30: După tăcere (România-Franța 2012, regie Vanina Vignal) - 95 minute

19:00: Touch Me Not (România - Republica Cehă - Bulgaria 2018, regie Adina Pintilie) - 123 minute

Loc: Sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Zalău

22:00: Piața Universității - România (România 1991, regie Stere Gulea, Vivi Drăgan Vasile, Sorin Ilieșiu) - 72 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Duminică 22 septembrie

13:00: Adio, iarnă! (Winter Ade, Germania de Est 1988, regie Helke Misselwitz) - 115 minute

15:30: Campionul din Balcani (România 2006, regie Reka Kincses) - 89 minute

Loc: Sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Zalău

19:00: Fabrici și Uzine. Teatru. Documentar Post-Industrial (România 2019, regie Adina Lazăr) - 90 minute

Loc: Sala de spectacole din Clădirea Transilvania

21:00: Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (România-Germania-Bulgaria-Franța-Republica Cehă 2018, regie Radu Jude) - 140 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Toate filmele vor fi subtitrate în limba română. Intrarea la toate proiecțiile și dezbaterile va fi liberă.

19 – 22 septembrie „One World Romania la Zalău”

19 – 22 septembrie

„One World Romania la Zalău”

Joi 19 septembrie

18:00: Vernisajul expoziției „Cicatrice” (de Cosmin Bumbuț și Elena Stancu)

Loc: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

20:00: Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu (România 2010, regie Andrei Ujică) - 180 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Vineri 20 septembrie

15:30: Gardul de la frontieră (Austria 2018, Nikolaus Geyrhalter) - 112 minute

Loc: Creative Minds Hub

18:30: După Revoluție (România 2010, regie Laurențiu Calciu) - 83 minute

Loc: Sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Zalău

22:00: Videogramele unei revoluții (România-Germania 1992, regie Andrei Ujică, Harun Farocki) - 106 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Sâmbătă 21 septembrie

14:00: Distanța dintre mine și mine (România 2018, regie Mona Nicoară, Dana Bunescu) - 89 minute

16:30: După tăcere (România-Franța 2012, regie Vanina Vignal) - 95 minute

19:00: Touch Me Not (România - Republica Cehă - Bulgaria 2018, regie Adina Pintilie) - 123 minute

Loc: Sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Zalău

22:00: Piața Universității - România (România 1991, regie Stere Gulea, Vivi Drăgan Vasile, Sorin Ilieșiu) - 72 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Duminică 22 septembrie

13:00: Adio, iarnă! (Winter Ade, Germania de Est 1988, regie Helke Misselwitz) - 115 minute

15:30: Campionul din Balcani (România 2006, regie Reka Kincses) - 89 minute

Loc: Sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Zalău

19:00: Fabrici și Uzine. Teatru. Documentar Post-Industrial (România 2019, regie Adina Lazăr) - 90 minute

Loc: Sala de spectacole din Clădirea Transilvania

21:00: Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (România-Germania-Bulgaria-Franța-Republica Cehă 2018, regie Radu Jude) - 140 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Toate filmele vor fi subtitrate în limba română. Intrarea la toate proiecțiile și dezbaterile va fi liberă.

19 – 22 septembrie „One World Romania la Zalău”

19 – 22 septembrie

„One World Romania la Zalău”

Joi 19 septembrie

18:00: Vernisajul expoziției „Cicatrice” (de Cosmin Bumbuț și Elena Stancu)

Loc: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

20:00: Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu (România 2010, regie Andrei Ujică) - 180 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Vineri 20 septembrie

15:30: Gardul de la frontieră (Austria 2018, Nikolaus Geyrhalter) - 112 minute

Loc: Creative Minds Hub

18:30: După Revoluție (România 2010, regie Laurențiu Calciu) - 83 minute

Loc: Sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Zalău

22:00: Videogramele unei revoluții (România-Germania 1992, regie Andrei Ujică, Harun Farocki) - 106 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Sâmbătă 21 septembrie

14:00: Distanța dintre mine și mine (România 2018, regie Mona Nicoară, Dana Bunescu) - 89 minute

16:30: După tăcere (România-Franța 2012, regie Vanina Vignal) - 95 minute

19:00: Touch Me Not (România - Republica Cehă - Bulgaria 2018, regie Adina Pintilie) - 123 minute

Loc: Sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Zalău

22:00: Piața Universității - România (România 1991, regie Stere Gulea, Vivi Drăgan Vasile, Sorin Ilieșiu) - 72 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Duminică 22 septembrie

13:00: Adio, iarnă! (Winter Ade, Germania de Est 1988, regie Helke Misselwitz) - 115 minute

15:30: Campionul din Balcani (România 2006, regie Reka Kincses) - 89 minute

Loc: Sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Zalău

19:00: Fabrici și Uzine. Teatru. Documentar Post-Industrial (România 2019, regie Adina Lazăr) - 90 minute

Loc: Sala de spectacole din Clădirea Transilvania

21:00: Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (România-Germania-Bulgaria-Franța-Republica Cehă 2018, regie Radu Jude) - 140 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Toate filmele vor fi subtitrate în limba română. Intrarea la toate proiecțiile și dezbaterile va fi liberă.

Spectacol pentru copii

4 Septembrie

„Micul Prinț”

Ora 19:00 - Spectacol pentru copii - dupa Antoine de Saint-Exupery

Adaptarea și regia: Marius Costache

Scenografie și păpuși: Eduard Cîrlan și Marius Costache

Cu: Mădălina Ignat, Bogdan Costea și Eduard Cîrlan

Durată spectacol: 55 minute

Loc: Curtea Artiștilor ( str. Salamon Joszef, nr. 11)

Intrare gratuită

19 – 22 septembrie „One World Romania la Zalău”

19 – 22 septembrie

„One World Romania la Zalău”

Joi 19 septembrie

18:00: Vernisajul expoziției „Cicatrice” (de Cosmin Bumbuț și Elena Stancu)

Loc: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

20:00: Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu (România 2010, regie Andrei Ujică) - 180 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Vineri 20 septembrie

15:30: Gardul de la frontieră (Austria 2018, Nikolaus Geyrhalter) - 112 minute

Loc: Creative Minds Hub

18:30: După Revoluție (România 2010, regie Laurențiu Calciu) - 83 minute

Loc: Sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Zalău

22:00: Videogramele unei revoluții (România-Germania 1992, regie Andrei Ujică, Harun Farocki) - 106 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Sâmbătă 21 septembrie

14:00: Distanța dintre mine și mine (România 2018, regie Mona Nicoară, Dana Bunescu) - 89 minute

16:30: După tăcere (România-Franța 2012, regie Vanina Vignal) - 95 minute

19:00: Touch Me Not (România - Republica Cehă - Bulgaria 2018, regie Adina Pintilie) - 123 minute

Loc: Sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Zalău

22:00: Piața Universității - România (România 1991, regie Stere Gulea, Vivi Drăgan Vasile, Sorin Ilieșiu) - 72 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Duminică 22 septembrie

13:00: Adio, iarnă! (Winter Ade, Germania de Est 1988, regie Helke Misselwitz) - 115 minute

15:30: Campionul din Balcani (România 2006, regie Reka Kincses) - 89 minute

Loc: Sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Zalău

19:00: Fabrici și Uzine. Teatru. Documentar Post-Industrial (România 2019, regie Adina Lazăr) - 90 minute

Loc: Sala de spectacole din Clădirea Transilvania

21:00: Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (România-Germania-Bulgaria-Franța-Republica Cehă 2018, regie Radu Jude) - 140 minute

Loc: Parcul Central din Zalău

Toate filmele vor fi subtitrate în limba română. Intrarea la toate proiecțiile și dezbaterile va fi liberă.

„Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană”

21 Septembrie

„Haidaț’ pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană”

Orele 10:00 – 17:00

Trimite mesaje rudelor din țară sau străinătate pe cărți poștale oferite de CNIPT Zalău! – Caută standul Municipiului Zalău, de unde vei primi mai multe informații!

Ateliere interactive pentru copii și adulți:

Atelier de pictură pe căni din lut și pe lemn

Atelier de confecționat mărgele și brățări

Atelier de personalizat sacoșe de pânză cu cusături tradiționale sălăjene

Cabina foto - fotografii printate instant, cu componente ale costumului popular/de roman/de dac

Concursuri cu premii:

 • Concurs de sfărâmat mălaiul – câștigătorul primește 2 locuri gratuite la una din excursiile din proiectul „Circuitul anotimpurilor”
 • Concurs de croșetat – câștigătorul primește un set de ață și ace de croșetat
 • Concurs interactiv la stand - „Cufărul cu surprize” – răspunzi corect la întrebări/ghicitori și câștigi unul dintre obiectele și produsele din lada cu zestre sălăjeană

Expoziţie de pictură a Clubului ZalăuArt coordonat de pictor Dumitru Costălaș

Produse artizanale și produse alimentare ale meșterilor populari și producătorilor locali: icoane pictate pe lemn, clopuri din talaş şi paie, cusături și țesături, împletituri din nuiele, obiecte din lemn, produse cosmetice și alimentare din lavandă, produse apicole, diverse sortimente de pălincă, șampanie, cidru și sucuri naturale, siropuri naturale, turtă dulce.

Degustare preparate și produse tradiționale locale: sarmale cu păsat, cocoradă cu brânză, pâine de casă, pancove, ciurigăi, plăcinte, brânzoici, cozonac, pogăcele, cornuleţe cu silvoiţă, miere de albine și diverse sortimente de dulceață, moșocorne, mălai dulce.

Program la scenă

12:00-12:30 Spectacol muzical susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum” al Casei Municipale de Cultură Zalău

12:30-12:50 Improvizație cu publicul - Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu”

12:50-13:00 Scenetă Cununa Secerișului - grup de elevi din comuna Letca

13:00-13:15 Scenetă - copiii de la Asociaţia Inimioare Fericite

13:15-13:40 Moment muzical susținut de Meleg Natalia şi Denisa, din localitatea Mirşid și Ionela Simea, din comuna Zimbor

13:40-14:10 Moment muzical, prezentarea obiceiului de nuntă tradiţională „Găina” şi sceneta „Zilele săptămânii în familie” susținute de Ansamblul „Mândre flori de la Hidig”, din comuna Măierişte

14.10-14:20 Parada costumelor tradiționale sălăjene

14:20-14:50 Tinere talente de la Liceul de Artă „Ioan Sima”

14:50 – 15:10 Spectacol muzical susținut de Fanfara „Promenada” a Casei Municipale de Cultură Zalău

Loc: Piața 1 Decembrie 1918 (Platoul de Marmură)

25 Septembrie

„A fost doar un vis„ – One-woman-show

Ora 19:00 Spectacol de teatru

Cu Andrada Grosu - BIS Teatru

Loc: Curtea Artișilor ( str. Salamon Joszef, nr. 11)

Preț bilet: 20 lei

Biletele sunt disponibile pe www.entertix.ro

18 Septembrie

„Cine pleacă primul, pierde”

Ora 19:00 – Spectacol de teatru

Cu Dumitru Stegărescu și Cristina Ragos

Preț bilet: 20 lei

Biletele sunt disponibile pe www.entertix.ro

11 Septembrie

Te vreau, acum!

Ora: 20:00 – Spectacol de teatru

Cu Adrian Neacșu și Codruța Vasiu

Loc: Curtea Artișilor ( str. Salamon Joszef, nr. 11)

Preț bilet: 20 lei

Biletele sunt disponibile pe www.entertix.ro

21 august
„Clandestino”
Ora: 19:00
- Clandestino - versiune entomologico-muzicală a poveștii diluviene cu Mitică Stegărescu și Claudiu Fălămaș, scenariu inspirat din primul capitol al romanului „O istorie a lumii în 10½ capitole” de Julian Barnes; Scenografie: Amandine Bănescu; muzica: Claudiu Fălămaș
Durata: 1h 30’
Loc: Curtea Artișilor (str. Salamon Joszef, nr. 11)
Preț bilet: 20 lei

www.entertix.ro

Spectacole de teatru pentru copii

23 iulie

Ora 19:00 „Scufița Roșie” - Teatrul Bambilici - Alexandra Gavrilov, Andrei Gîlcescu, Mădălina Ivașcu, Alexandra Mihalache și Alexandru Popa
Intrarea este gratuită pentru toată lumea
Loc: Curtea Artiștilor(Salamon Joszef, 11)
Proiect finațat neramburasbil - Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

24 iulie

 

Ora: 19:00 „Mă cheamă Leila” - După un text de Miriam și Ezra Elia -cu Andrada Grosu, regia: Bogdan Sărătean
Ilustrație muzicală de Charlie Fălămaș și MC Matli
Loc: Curtea Artișilor ( str. Salamon Joszef, nr. 11)
Preț bilet: 20 lei
Bilete: https://www.entertix.ro/evenimente/3666/ma-cheama-leila-24-iulie-2019-curtea-artistilor-zalau.html

Zilele Municipiului Zalău, ediția a XXII-a Festivalul Internațional de Folclor “Ecouri Meseșene”, ediția a XLIV-a FolkFest Zalău, ediția a VIII-a

Luni, 22 iulie

ora 15:00 - Expoziție de pictură “Universul colorat al copilăriei”

Loc: Primăria municipiului Zalău

Vineri, 26 iulie

La scenă

ora 18:00 - 22:00 Festivalul internațional de folclor "ECOURI MESEȘENE" - „Izvoarele Barcăului”, Sâg; „Mugur, mugurel”, Școala Populară de Arte și Meserii, CCAJS; „Someșul junior”, Jibou; „Bujorii Cehului”, Cehu Silvaniei; Palatul Copiilor Zalău; „Barcăul”, Șimleu Silvaniei; „Spiridușii Valcăului”, Valcău de Jos; „Meseșul junior”, CCAJS; Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău; „Cizereana”, Cizer; „Cununa Meseșului”, Horoatu Crasnei; Orchestra de tineret a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj; „Berekenye”, Cehu Silvaniei; „Csuporka”, Deja; „Járdovány”, Borla; „Árvalány”, Nușfalău.

Loc: Parcarea din spatele Primăriei municipiului Zalău

ora 20:00 – 23:30 - FolkFest - Magda Puskaș; Adrian Bezna; Andrei Maftei; Cristi Buică; Emeric Imre; Horațiu Medveșan; Rareș Suciu.

Loc: Amfiteatrul din Parcul Central Municipal

Sâmbătă, 27 iulie

ora 10:00 - Ședința festivă de deschidere a Zilelor Municipiului Zalău

Expoziție de pictură

Concert cu Orchestra Simfonică Alegria

Loc: Clădirea Transilvania

ora 15:00 – 17:30 – Muzică și dans -“Fanfara Promenada” a Casei Municipale de Cultură Zalău; Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău; Palatul Copiilor Zalău; Formația de dans clasic „Arabesque”; Trupa “Belissima”; Trupa “Beat Hunters”; Clubul Sportiv “Alegria”.

Loc: Amfiteatrul din Parcul Central Municipal

La scenă

ora: 19:00 – Concert de muzică ușoară -Julia Jianu & trupa Sexy; Sylvia by DJ Rinno; Alexandra Ungureanu & Crush; Talisman; Carla`s Dreams.

ora 23:45 – Show de lasere

Loc: Parcarea din spatele Primăriei municipiului Zalău

Duminică, 28 iulie

La scenă

ora 14:00 – 23:00 - Festivalul internațional de folclor "ECOURI MESEȘENE" -„Sebeșanca”, Sebeș, Alba; „Crai nou”, Brașov; „Mugurelul”, Sighetu Marmației, Maramureș; „Doina Chioarului”, Șomcuta Mare, Maramureș; „Cununa”, Jibou, Sălaj; „Voiniceii Schitului”, Schitu, Olt; Ballet Folclórico de Padre las Casas, Chile; Ansamblul folcloric „Quahuitl de Saltillo”, Mexic; „Someșul”, Jibou; Ansamblul folcloric „Kruna”, Serbia; Ansamblul folcloric „Forgorozsa”, Debrecen, Ungaria; Ansamblul folcloric „Dor Transilvan”, ClujNapoca; Ansamblul folcloric „Slance”, Bulgaria; Ansamblul folcloric „Hop Cup”, Polonia; Ansamblul folcloric „Rovina”, Slovacia; Ansamblul folcloric „Meseșul” cu Veta Biriș, Radu Ciordaș și Sava Negrean Brudașcu; Ansamblul artistic profesionist „Porolissum”.

Loc: Parcarea din spatele Primăriei municipiului Zalău

Perioada 26 – 28 iulie

MEȘTERI POPULARI SĂLĂJENI (vis-à-vis de Oficiul Poștal Zalău)

PROGRAM FESTIVAL POROLISSUM FEST EDIȚIA IX - URZEALA PROVINCIEI DACIA (13 -14 iulie 2019)

SÂMBĂTĂ 13 IULIE 2019  Locație: Complexul Arheologic Porolissum – Amfiteatru

14:00 Zeii fie cu noi! Deschiderea festivalului

14:00 - 18:30 Interacțiunea publicului cu atelierele din taberele militare și ale Muzeului Județean de Istorie

14:30         Prețul libertății. Târgul de sclavi

15:00 Urzeala mișcărilor: dansuri cu Nimfele Dace (Şcolile de dans Sanctimonia Nemesis, Natae Severianae).

TOMBOLA (prima extragere: costumul de bărbat dac)

15:30         Sub copitele cailor: Sosirea cavaleriei sarmate (demonstrația Vulturilor din Țara Călatei)

16:00         Urzeala ielelor: dansuri cu Nimfele Dace (Şcolile de dans Sanctimonia Nemesis, Natae Severianae).

TOMBOLA (a doua extragere: costumul de femeie dacă)

16:30         Un nou început: confruntare a sclavilor/gladiatori din școala Ludus Memnii

17:00         Urzeala nimfelor: dansuri cu Nimfele Dace (Şcolile de dans Sanctimonia Nemesis, Natae Severianae)

TOMBOLA (a treia extragere: costumul de băiat dac)

17:30  Decizia sorților: confruntare a sclavilor/gladiatori din școala Ludus Tomitanus

18:00         Mesajul dacilor: Oferta de pace este respinsă de ambele părți. Dacii sacrifică solul roman.

19:00 CONCERT:  TREI PARALE, ELVIS RROMANO, SYMPHRESS (PORTA PRAETORIA)

21:30         Urzeala focului: Paradă cu torțe la Porta Praetoria. Ritual pentru declararea războiului. Împăratul Hadrian la confruntările nocturne ale gladiatorilor școlii Ludus Tomitanus în Ringul de foc

22:00         PRETEXTUL – Atacul nocturn al barbarilor cu săgeţi şi proiectile incendiare asupra castrului din lemn (scenă de luptă în faţa Porţii Praetoria).

DUMINICĂ 14 IULIE 2019

10:00-12.00 Urzeala zidurilor Provinciei - excursie pe traseul zidului Provinciei din Poarta Meseșeană la cetatea dacică și turnul roman de pe Dealul Poguior (plecarea din capătul dinspre Moigrad al Ortelecului)

Complexul Arheologic Porolissum-Amfiteatru

13:00 Inaugurarea zilei prin aprinderea focului sacru

13:00-16:30 Urzeala savorilor lui Apicivs - demonstrație de gătit cu degustare după rețete antice ale Asociațiilor de reconstituire istorică prezente la festival

TOMBOLA (prima extragere: costumul de bărbat roman)

13:00         Ave, Imperator, morituri te salutant! – lupte între gladiatorii școlii Lvdvs Memnii

Cel mai iscusit arcaș - concurs între arcașii asociațiilor

13:30 Urzeala muzicii -dansuri cu Nimfele Dace (Şcolile de dans Sanctimonia Nemesis, Natae Severianae)

14:00         Ciocnirea titanilor! Lupte între gladiatorii Școlii Lvdvs Tomitanvs

14:30         Urzeala fierului! Confruntare armată între romani și barbari. Premisele bătăliei finale.

15:00         Urzeala lui Orfeu - dansuri cu Nimfele Dace (Şcolile de dans Sanctimonia Nemesis, Natae Severianae)

15:30 Acordarea diplomelor de participare pentru asociații

TOMBOLA (a doua extragere: costumul de femeie romană)

16:00 Urzeala muzei Euterpe - dansuri cu Nimfele Dace (Şcolile de dans Sanctimonia Nemesis, Natae Severianae)

16:30 Deplasare în Paradă în zona Porții Praetoria pentru bătălia finală (traseu Amfiteatru-Castru-Porta Praetoria)

17:00         Urzeala armelor: Bătălia finală. Riposta romană/pacificarea barbarilor și reorganizarea Daciei. Nașterea Daciei Porolisenssis.

TOMBOLA - a treia extragere: costumul de băiat roman.

18 :00 Închiderea festivalului

Notă: Pe durata celor două zile de program publicul va participa la diferite ateliere interactive ale Muzeului Județean de Istorie și Artă din Zalău: prepararea pâinii antice, a vinului aromatizat, modelaj în lut, realizare de podoabe antice și alifii naturale, la jocuri romane (Delta, Rota și altele), selfie-uri cu ținute romane sau dacice, la atelierele de tir cu arcul și la atelierele taberelor militare.

Asociaţiile participante: Asociaţia Amicii Muzeului – Zalău, Asociaţia Castrum Novis – Sibiu, Asociaţia Culturală Tomis – Constanța, Nimfele Daciei – Zalău, Vulturii din Țara Călatei – Stana, Asociaţia Virtus Antiqua – Cluj Napoca, Asociația Milites Marisensis – Târgu Mureș, Asociația Enciclopedia Dacica – Alba Iulia, Asociația Cavalerul Danubian – Craiova

Program transport public gratuit

STAȚIA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ      ORĂ URCARE            ORĂ COBORÂRE

SÂMBĂTĂ 13 IULIE 2019                       13, 13:30                      23

DUMINICĂ 14 IULIE 2019                      12, 12:30                      18:30

Tu-riști în excursia de vară!?

Nu vă faceți planuri pentru ziua de 6 iulie! Continuăm proiectul „Circuitul anotimpurilor” cu excursia de vară.

Singurul risc este să te simți bine, să-ți placă locurile minunate, pe care le vom vizita și oamenii ospitalieri, care ne primesc, și să-ți dorești să retrăiești această aventură.

Preț transport: 22 lei.

Excursia va fi organizată pentru un grup de 32 de persoane. Vă așteptăm să vă înscrieți la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 3 iulie.

Program:

ora 09:45 – Punct de întâlnire: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău

ora 10:00 – Plecare din Zalău

ora 10:40 – Mănăstirea „Sfânta Treime”, Bic

ora 12:00 – Biserica Reformată, Crasna

ora 12:45 – Cultura de trandafiri de dulceață a familiei Moșu, Plesca; Casa Lupuț  - monument istoric și Casa tradițională din Cizer

ora 15:45 – Păstrăvăria Tusa

ora 16:25 – Izvoarele Barcăului și Rezervația Tusa-Barcău

ora 17:00 – Întoarcere în Zalău.

„Per pedes” pe limes & Brunch la Castrul Roman de la Porolissum

Orele 09:00 - 17:00 – excursie pe limes-ul roman, cu pornire din Zalău (din stația de autobuz, adiacentă Complexului Comercial „Silvania”),

- distanța - în jur de 5 km, pe jos, până la Complexul Arheologic Porolissum, îndrumați de un ghid de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

- brunch la Castrul roman de la Porolissum, organizat în colaborare cu pensiunea Casa Romană din Moigrad și producătorii locali.

- pentru a parcurge în condiții normale acest traseu, recomandăm purtarea unui echipament adecvat pentru drumeții montane.

Preț brunch: 45 lei.

Excursia va fi organizată pentru un grup de 20 de persoane. Vă așteptăm să vă înscrieți la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 27 iunie.

„Te vreau, acum!”

ora 19:00 Spectacol de teatru „Te vreau, acum!”. Distribuția: Codruța Vasiu și Adrian Neacșu

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor

Pentru achiziționarea biletelor apelați cu încredere la Agenția Teatrală: 0742 860 457.

Cetăți, castele și conace din județul Sălaj

Ora 12:00 Vernisajul ,,Cetăți, castele și conace din județul Sălaj. Povestea unei încăperi”

Loc: Galeria de Artă ,,Ioan Sima”

Intrarea liberă

Noaptea Muzeelor la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

15 mai 
Ora 13:00 - Teatru „N-a fost războiul nostru”
Loc: Galeria de Artă Ioan Sima

18 mai 
Ateliere interactive 
Orele 14:00 - 15:00 - Gândaci și păianjeni din lut; Fluturi 
Orele 15:00 - 16:00 - Arta mozaicului; Linogravură: Flori și portrete
Orele 16:00 - 17:00 - Arme și unelte în preistorie; Haina il face pe om -concurs pe familii 
Orele 17-18 - Joaca de-a timpul
Orele 18-20 - Muzeul istoriilor subiective
Loc: Curtea muzeului, str. Unirii nr. 9
Vizite 
Orele 20:00 - 00:30 - Vizită gratuită la Secția de Istorie ,,Vasile Lucăcel” și la Galeria de Artă ,,Ioan Sima”. Acces cu preț redus la CLIO HIGH-TECH

19 mai 
Orele 14:00 - 17:00 - Expoziție ,,Un secol de radiodifuziune” și demonstrație: Pe undele radioului - în parteneriat cu Casa Muzeu ,,Radio Nostalgia” Brusturi

Ateliere interactive 
Orele 14:00 - 15:00 - Coroana regilor și reginelor României; Micii meșteri mari
Orele 15:00 - 15:30 - Atelier de magie; Pâinea noastră cea de toate zilele
Orele 15:30 - 17:00 - Dacii și romanii la jocurile olimpice
Orele 17:00 - 18:30 - Concurs de tras cu arcul
*Progamul poate suferi modificări, urmăriți pagina evenimentului (bifând particip sau interesat(ă)) pentru a fi la curent cu toate informațiile și update-urile.

Interpreți: Alex Harding și Lucian Ban

Lansarea albumului DARK BLUE

Ora:18:00

Loc: Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj, sala „Dialoguri europene”

Intrarea liberă

„Poemele luminii” – Recital Lucian Blaga

Ora 18:00

Loc: Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj

Intrarea gratuită

Din nou în excursie pe meleaguri sălăjene !

Următoarea excursie din jurnalul nostru de călătorii în județul Sălaj va avea loc în 11 mai, de la ora 10:00. Și, așa cum v-am obișnuit deja, locurile pe care le vom vizita sunt, și de această dată, inedite. 

Program:

ora 09:45 – Punct de întâlnire: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău

ora 10:00 – Plecare din Zalău

ora 10:40 – Cripta familiei Jósika, comuna Surduc

ora 11:30 – Biserica de lemn „Sfânta Maria”, din Letca

ora 12:15 – Mănăstirea „Sfânta Maria”, din Rus

ora 13:30 – Casa tradițională din Răstoci - monument istoric

ora 14: 45 – Stupina Meseșan, din Jac

ora 16:00 – Întoarcere în Zalău.

Vernisaj expoziție „Paștile Domnului, Paștile”

13:00 - 15:00 -  reconstituirea unui interior de casă țărănească aranjat de sărbătoare, cu toate textilele de interior expuse, și a unei biserici pregătită să primească la rugăciune creștinii, înaintea Învierii.

Loc: Galeria de Artă „Ioan Sima” Zalău

Atelier – Păsări din ou, ornamente pentru Paști

Ora: 11:30 - Păsările din ou sunt ornamente pentru Paști după o tehnică veche, învățată de la străbunica, Măriuța Licuții, pe care am avut-o alături în 2016 la reconstituirea nunții sale, și care acum, din păcate, nu se mai află printre noi. Atelierul este în cinstea ei, pe 20 aprilie 2019 ar fi împlinit 97 de ani. 

 La finalul atelierului, de la oră 15:00, îl vom avea alături pe Cătă Țuțu alături de câțiva dintre superbii săi cai, și de la care vom afla povești despre călărie și terapie prin joc cu aceștia.

 Vă așteptăm cu nerăbdare! 

Loc: Casa țărănească din Marin nr 421

Preț: 15 lei ( include materialele)

Participarea are loc doar pe bază de înscriere la nr de telefon 0743534050 sau completând formularul de mai jos:  https://forms.gle/Nr4EbLgXWheyNbZW6.

Piesa de teatru : „5 acte de dragoste”

Ora 19:00

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău

Preț bilet: 60 lei

Împreună, Cristina Deleanu și Eugen Cristea coboară dragostea într-o familie caldă, unde pasiunea pentru scenă s-a transformat într-o căsnicie frumoasă şi durabilă. Povestea, fără prezentări pompoase şi stiluri extravagante, le poartă semnătura.

Ora 18:00 „Fabula tainei bine păstrate” și respectiv „Șiretenia și dreptatea judecătorului” de Alejandro Casona. Din distribuție fac parte actori ai Asociației Trupei de teatru „Noi și… atât” din Mediaș.

Loc: Sala de spectacole din Clădirea Transilvania

Intrarea se face pe bază de invitaţii în limita locurilor disponibile. Invitațiile se găsesc la Casa Municipală de Cultură Zalău începând din data de 21 martie 2019 după următorul program:

Luni - joi: 08:00 - 16:00

Vineri: 08:00 - 13:00

Jazz la Centru! Bega Blues Band

Ora 18:00

Loc: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, sala „Dialoguri europene”

Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile

Program:

ora 09:45 – Punct de întâlnire: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău

ora 10:00 – Plecare din Zalău

ora 10:30 – Șura de la Jac, comuna Creaca

ora 11:35 – Vizită atelierul meșterului clopar, Augustin Mureșan, din Gârbou

ora 12:10 – Vizită atelierul meșterului cojocar, Zaharie Rusan, din Solomon

ora 13:30 – Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” și Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, din Bălan

ora 15:00 – Întoarcere în Zalău.

Preț transport: 25 lei

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile până în data de 21 februarie la Centrul de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17.

Târg de mărțișoare

Ora 9:00 Târg tradițional de mărțișoare, a IX-a ediție.

Participanți: meșteri populari și elevi din județul Sălaj care vor confecționa și expune mărțișoarele pentru public

Loc: Centrul de Cultură și Artă, sala „Dialoguri Europene”

ora 19:00 Concert simfonic susținut de Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” din Satu-Mare

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor

Intrarea pe bază de invitații, în limita locurilor disponibile

Invitațiile se pot ridica de la sediul Casei Municipale de Cultură Zalău începând din 30 ianuarie,după următorul program :

Luni-Joi : 12:00 – 18:00

Vineri : 12:00 -15:00

Recitalul de poezie „Domnule și Frate Eminescu”

Ora 19:30 - Recitalul de poezie „Domnule și Frate Eminescu” susținut de actorul și directorul Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu și al Festivalului Internațional de Teatru, Sibiu, Constantin Chiriac.

Loc: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, sala „Dialoguri Europene”

”Hai să dăm mână cu mână”

ora 16:00 - Spectacol muzical-coregrafic ”Hai să dăm mână cu mână”

Cu participarea: Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum”, soliști vocali: Claudiu Costinaș, Andreea Vălean Indrecan, Aurora Moga Popovici, Rodica Pop Seling, Ileana Domuța Mastan și Vasile Coca. Invitat: Radu Ciordaș.

Loc : Casa de Cultură a Sindicatelor

Intrarea liberă, pe bază de invitaţii în limita locurilor disponibile.

Invitațiile se găsesc la Casa Municipală de Cultură Zalău începând din data de 16 ianuarie 2019 după următorul program:

Luni-joi: 11:00-18:00

Vineri: 11:00-15:00

Ora 18 :00- Spectacol aniversar „10 ani Hora Tv”

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Preț bilet: 50 lei

Invitați: Aurel Tămaș, Puiu Codreanu, Lena Miclăuș, Benone Sinulescu, Angela Rusu, Ciprian Picovici, Văru Săndel, Vasile Coca, Cosmin Marta, Florica Tomoiagă, Lucian Drăgan, Ionela Moruțan, Anuța Iuga, Felix Gălan, Ioan Dordoi. Acompaniază orchestra „Lăutarii din Ardeal”, dirijor: Lucian Madiar.

Program casa de bilete:

Luni-Vineri 13:00-18:00

Mergem în excursie pe urmele istoriei și ale Marii Uniri

Programul excursiei    

ora 09:45 – Punct de întâlnire: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău

ora 10:00 – Plecare din Zalău

ora 10:15 – Monumentul lui Mihai Viteazu, din Guruslău

ora 11:00 – Vizită Biserica Greco- Catolică „Fecioara Maria” și „Dreptul Simeon”, din Bocșa

ora 12:00 – Parcul Eroilor, din Sălăjeni

ora 12:40 – Vizită la atelierul meșterului cioplitor în lemn, Andrei Șule, din Sărmășag

ora 13:50 – Vizită Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, din Derșida

ora 14:40 – Vizită Complexul Cultural „Șincai – Coposu” și Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, din Bobota

ora 16:00 – Întoarcere în Zalău.

Așteptăm să vă înscrieți la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 17 octombrie. Excursia va fi gratuită și, din motive de organizare, respectiv de contractare a mijlocului de transport, vă invităm să considerați înscrierea, fermă.          

Simpozionul Internațional de Arte Vizuale „Arta în Grădină”, ediția a VII-a

8-18 Octombrie

Tema: IZVORUL înțeles ca gură a apei vii sau a apei neprihănite

Artiști: Horea Paștina (București), Mihai Sârbulescu (București), Cristian Dițoiu (București), Marian Dobre (Cluj Napoca), Alexandru Antonescu (Alba Iulia), Radu Șerban (Cluj-Napoca), Crinela Antonescu (Alba Iulia) și George Mircea (București). Din Italia va participa pictorul Valeriu Paladi.

Pas cu pas, zi după zi, cei ce vor trece pragul Grădinii îi vor putea însoţi pe artiştii invitaţi în acest an în aventura lor de a redescoperi, reînvia, și interpreta acest loc geometric definit deopotrivă de aerul romantic al castelului Wesselényi şi de cel futurist al cupolelor geodezice.

Loc: Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou

 

17 Octombrie

Expoziția maestrului Horea Paștina

Ora: 17:00

Loc: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

Ziua portului și a gastronomiei maghiare

18.00 Trupa „Operett Group ProjeKt” – artiştii Operei Maghiare din Cluj-Napoca

Locaţia: Clădirea Transilvania Zalău

Duminică, 23 septembrie

12.00 Defilarea portului popular „Szüreti felvonulás”

13.00 Întâlnirea etnicilor maghiari din judeţul Sălaj – programe culturale

16.00 Trupa „Karaván” – program pentru copii

18.00 Formaţia „Dynamit”

20.00 Formaţia „Nagy Feró és a Beatrice”

Foc de artificii

Locaţia: Parcul din spatele Primăriei Zalău

Întâlnirea olarilor

Program pentru copii

Concurs „bográcsos”

Dansuri populare

Meşteşuguri populare

Corturile localităţilor

Ziua portului și a gastronomiei maghiare

19.00 Conferinţa privind trecutul, prezentul şi viitorul oraşului nostru, Zalău

Locaţia: Centrul de Cultură şi de Artă al Judeţului Sălaj

Ziua portului și a gastronomiei maghiare

17.30 Expoziţia de arte plastice a taberei din Jebucu, ediţia a XIII-a

18.00 Prezentarea cărţii „Bocsáss meg, Ginsberg” de către Markó Béla

Locaţia: Centrul de Cultură şi de Artă al Judeţului Sălaj

 

Festivalul „One World Romania la Zalău”

Seara de Gală „One World Romania la Zalău”

ora 19:00 „Cealaltă parte a tuturor lucrurilor”film documentar - subtitrat în limba română

Regia: Mila Turajlic

Acordul părinților pentru copii sub 12 ani / Câștigător al Trofeului One World Romania 2018

Loc: Sala de spectacole din Clădirea Transilvania

Intrarea gratuită

Festivalul ”One World România la Zalău”!

Ora 15:30 – ”Sexpertul vă răspunde”

SUA 2017

Regia : Vaishali Sinha

Film documentar subtitrat în limba română

Loc : Clădirea Transilvania

Intrarea gratuită

Ora 18:00 - „Marele jaf comunist”, film documentar

România 2004

Regia: Alexandru Solomon

Invitat: regizorul Alexandru Solomon

Loc: Clădirea Transilvania

Intrarea gratuită

 

Ora 21:00 – ”Un pas în urma serafimilor” – film de ficțiune

România 2017

Regia : Daniel Sandu

Produs de Ada Solomon

Invitați : producătoarea Ada Solomon și regizorul Daniel Sandu

Loc : Clădirea Transilvania

Intrarea gratuită

Festivalul ”One World România la Zalău” !

Ora 15:00 – ”Țara moartă” – film documentar

România 2017

Regia : Radu Jude

Invitați: producătoarea Ada Solomon

Loc: Clădirea Transilvania

Intrarea gratuită

Ora 17:30 – ”Soldații. Povestea din Ferentari” – film de ficțiune

România 2017

Regia: Ivana Mladenovic

Produs de Ada Solomon

Invitați : producătoarea Ada Solomon și regizoarea Ivana Mladenovic

Loc: Clădirea Transilvania

Intrarea gratuită

 

Ora 20:30 – ”Inimi cicatrizate” – film de ficțiune

România 2016

Regia : Radu Jude

Produs de Ada Solomon

Invitați : producătoarea Ada Solomon și actrița Ivana Mladenovic

Loc : Clădirea Transilvania

Intrarea gratuită

”DACIKA – Tribut Eroilor”

Ora 19:30 – ”DACIKA – Tribut Eroilor” - concept muzical original, menit a simboliza printr-un produs artistic de cel mai înalt nivel profesional şi de o deplină decenţă cele două evenimente de maximă importanţă din istoria modernă a României: Primul Război Mondial și Marea Unire.

Invitați: Soliști și muzicieni ai Teatrului de Operetă și Musical ”ION DACIAN” din București

Loc: Amfiteatrul Castrului Roman de la Porolissum, Moigrad

Intrare liberă

„HAIDAȚ’ PĂ LA NOI! DESCHIDEȚI LADA CU ZESTRE SĂLĂJEANĂ!”

Între orele 13:00-19:00

-trimite mesaj rudelor din țară sau străinătate pe cărți poștale oferite de CNIPT Zalău!

-ateliere interactive pentru copii și adulți de confecționat broșe, mărgele și brățări, atelier de pictură

-produse artizanale și produse alimentare ale meșterilor populari și producătorilor locali: icoane pictate pe lemn, clopuri din talaş şi paie, cusături și țesături, împletituri din nuiele, produse cosmetice și alimentare din lavandă, diverse sortimente de pălincă, șampanie, turtă dulce.

-degustare preparate și produse tradiționale locale: plăcinte, sarmale cu păsat, cocoradă cu brânză, tioște, pâine rotundă de casă, pancove, miere de albine și diverse sortimente de dulceață, moșocorne, mălai dulce.

-tombolă

Loc: Pe aleile din Parcul Central Municipal

Ora 16:00-16:15

Prezentarea proiectului de promovare turistică „Hoinar prin Sălaj”-prof. Mirel Matyas

Ora 16:15-16:25

Lavanda de leac și nielcoșag-Coșul cu Lavandă

Ora 16:25-17:00

Proiecția scurtmetrajului „Oamenii din Dealul Țarinei”

Prezentare –portretul lui Iuliu Maniu, artizanul Marii Uniri – prezintă preot Cristian Borz

Ora 17:00-17:15

Cântece și strigături – Grup vocal „Dealul Țarinii” Bădăcin

Ora 17:15-18:15

Spectacol muzical –coregrafic susținut de Ansamblul Folcloric „Columna” și Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum” ale Casei Municipale de Cultură Zalău

Loc: amfiteatrul Parcului Central Municipal

SYMPHONIC JAZZ IN TRANSYLVANIA

Ora 19:00 - Elena Mîndru & Orchestra Română de Tineret celebrează Centenarul României cu un concert inedit de jazz simfonic în Zalău

DIRIJOARE:
Cosette Justo Valdés (Cuba/Germania) SOLIȘTI:
Elena Mîndru - voce (România)
Tuomas J. Turunen – pian (Finlanda)
Michael Acker – contrabas (România)
Borislav (Bobby) Petrov – tobe (Bulgaria)
Dan Variu - fluier tradițional (România)Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor

Intrarea se va face pe bază de invitații.

Invitațiile se găsesc la sediul Casei Municipale de Cultură, începând din 30.08.2018.

Manifestările omagiale de la Guruslău

ora 16:00 Deschiderea oficială la Monument

orele 17:00 – 23:00 Program artistic la scenă: Ansamblul „Bocşana” (Bocşa) și Școala Populară de Arte și Meserii a CCAJS; Ansamblul „Járdovány” (Borla); Ansamblul folcloric „Meseşul” al CCAJS cu secţia română şi secţia maghiară; Formaţia de dansuri „Árvalányhaj” (Nuşfalău); Ansamblul „Someşul” (Jibou);Erika Papp; Grigore Grigoruţ.

Invitaţi: Ionuț Dîrjan, Călin Hădade, Julian Tanța și Denisa Blaga; Flaviu Pop şi „Sălăjenii”.

ora 23:00 Foc de artificii

Loc: Guruslău

Intrarea liberă

Zilele Municipiului Zalău, ediția a XXI-a

ora 14:00 Festivalul Internațional de Folclor „ECOURI MESEȘENE”

• Ansambluri folclorice participante la Festivalul „Someș, cântecele tale” - din județele: Olt, Satu Mare, Maramureș, Alba, Cluj și Sălaj;

• Ansambluri folclorice din Israel, Italia, Spania, Ungaria, Bulgaria, Polonia și Slovacia, Ansamblul folcloric „Someșul”, Jibou

• Ansamblul folcloric „Meseșul” al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj cu solistul vocal Ovidiu Someș Purdea

• Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum” al Casei de Cultură Zalău cu soliștii vocali Mariana Anghel, Adriana Anghel și Cornel Borza

• Ansamblul folcloric „Someșul”, Jibou

Prezentator: Ovidiu Someș Purdea

• Zonă de street food și meșteri populari

26 – 29 iulie – Sculptură în lemn cu drujba „Zalău – Loc de poveste”, ediția I (în Grădina Colegiului Național „Silvania”)

Loc: Scena amplasată vis – a – vis de Oficiul Poștal Zalău

Zilele Municipiului Zalău, ediția a XXI-a

ora 15:00 Spectacol de muzică și dans

• Fanfara Promenada

• Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău

• Palatul Copiilor Zalău

• Formația de dans clasic „Arabesque”

• Trupa „Belissima”

• Trupa „Beat Hunters”

• Clubul Sportiv „Allegria”

Loc: Amfiteatrul din Parcul Central Municipal Zalău

ora 19:00 Spectacol de muzică ușoară

• Seroiu Chirilă & Band

• Sylvie Etno

• Vunk

• Horia Brenciu & HB Orchestra

Prezentator: Cosmin Seleși

• Zonă de street food și meșteri populari

26 – 29 iulie – Sculptură în lemn cu drujba „Zalău – Loc de poveste”, ediția I (în Grădina Colegiului Național „Silvania”)

00:00 Foc de artificii

Loc: Scena amplasată vis – a – vis de Oficiul Poștal Zalău

Zilele Municipiului Zalău, ediția a XXI-a

ora 18:00 Festivalul Internațional de Folclor „ECOURI MESEȘENE”, ediția a XLIII-a

Formații și ansambluri folclorice de copii și tineret din județul Sălaj

• „Izvoarele Barcăului”, Sâg;

• „Bujorii Cehului”, Cehu Silvaniei

• Palatul Copiilor Zalău

• Liceul de Artă „Ioan Sima”, Zalău

• „Cizereana”, Cizer

• „Someșul Junior”, Jibou

• „Meseșul Junior”, Zalău (CCAJS)

• Școala Populară de Artă și Meserii Zalău (CCAJS)

• „Cununa Meseșului”, Horoatu Crasnei

• Clubul Copiilor, Cehu Silvaniei

• „Barcăul”, Clubul Copiilor Șimleu Silvaniei

• Formația de dansuri „Táncoska”, Zalău – „Járdovány”,” Borla

• „Bokreta”, Crasna și „Berekenye”, Cehu Silvaniei

Prezentator: Adina Chirilă

• Zonă de street food și meșteri populari

26 – 29 iulie – Sculptură în lemn cu drujba „Zalău – Loc de poveste”, ediția I (în Grădina Colegiului Național „Silvania”)

Loc: Scena amplasată vis – a – vis de Oficiul Poștal Zalău

ora 20:00 „FolkFest”, ediția a VII-a. Interpretează: Magda Pușcaș, Rareș Suciu, Adrian Bezna, Adrian Mărgineanu, Cristi Buică, poetul Andrei Maftei.

Loc: Amfiteatrul din Parcul Central Municipal Zalău

„Machete Glamour Team”, ediția I

Evenimentul este un festival culinar, un show 100% live în aer liber, aflat la prima ediție, pregătit cu multe surprize culinare, chiar și tombolă cu premii.

Surprizele culinare făcute cu multă pasiune, dăruire și profesionalism de către executiv chef Adrian Szucs & The Team.

Loc: În parcarea restaurantului Glamour, situat pe Strada Parcului nr. 2, din Zalău.

Intrarea liberă

Serbarea Câmpenească „Simion Bărnuțiu -Istorie și tradiție locală”

- o manifestare culturală anuală, dedicată marelui om politic, istoric, filozof și pedagog, Simion Bărnuțiu, realizată prin efortul autorităților și al bocșenilor, pentru toți cei care îndrăgesc satul și care doresc să-i descopere trăirile artistice exprimate prin literatură, pictură, sculptură, meșteșuguri. O sărbătoare de suflet în „An Centenar”.

Loc: Bocșa

Intrarea liberă

„Zilele Au Gust la Marin”, ediția a 3-a

Defilarea portului popular - 100 de porturi din toate zonele țării Moment artistic - Centenarul Marii Uniri

Vernisaj:

- 100 de fotografii vechi din Marin

- Icoane pictate pe sticlă - Ligia Alexandra Bodea

- Drumul Bisericilor de lemn din Sălaj Patricia Tomas (fotografie)

Sculptură în lemn- Sandor Dan

Recital de poezie

Costina Florian

Fiii Marinului / Marin, Sălaj

Muzica arhaica, Mierla Neagră, Cercul Întreg, Florica Criste, Rad Florian (vioară cu goarnă), Varga Vasile (gordona), Aurel Haraga (braci), Darian Ionuț Pop (vioară), Chiba Gligor, Lazoc Daliana, Francesca Ana, Denisa Blaga, Chiuitoarele din Marin, Mariana Oprea, Torcoş Ioan (fluier), Șandor Mihai (fluier), Șandor Florian, Ovidiu Petru (tobă), Gozman Mihai, Muiereasca (coregraf: Adriana Lung)

Sfatul batrânilor

Teatru

Guzu Grigore Silviu și teatru țărănesc

Reconstituirea unei secvențe din viața unui țăran

Oaia la groapă

Gheorghe Căpușan, Mircea Groza, Matiș Marius

Maratonul filmelor românești IIILoc: Marin nr.174 județul Sălaj

Intrarea liberă

https://www.wearehere.ro/p/zilele-au-gust-la-marin

„Zilele Au Gust la Marin”, ediția a 3-a

Degustare

-      plăcintă cu cânepă, pită pă vatră și frunză de șelată, pită cu prune, mălai (pâine), mălai dulce (cu prune), vărzar și cozonac, „pupeze pântru fetițe”, „colacei pântru băieței, turte pă cucute guiaș păpuși (sarmale), sirop de cedru (Veverișa cu opinci, CJ )

Ateliere

Coltul Romanesc – cusături; Leontina Prodan - Păpușa Fata din Grădina Zmeilor; Emma Ioana Popescu - pictură | personaje mitologice românești; Ioan Ghiurca - sculpturi de lemn în sticlă; Prodan ProTeatru – teatru; Ana Peștean – roizălit; Maxim Ioan- sculptură în lemn; Maria Toma -confecționare muruni; împletituri; păpuși din pipirig; modelaje din lut

Jocurile copilăriei

Gheorghe Capușan, Mircea Groza, Matiș Marius - Pregătirea oii la groapă

Foc de tabără | clisă pticurată

Maratonul filmelor romanești II

„Zilele Au Gust la Marin”, ediția a 3-a

Vineri (seara) - 20 iulie 2018

Maratonul filmelor romanesti I

13 iulie - Festivalul Internațional de Folclor „La Fântâna Dorului”, a XVIII-a ediție

Ora 18 :00 – la spectacole vor participa 18 formații artistice din Republica Moldova, Ucraina (Regiunea Cernăuți și Regiunea Transcarpatia), Ungaria și România.

ora 18:30 - parada portului, cântecului și jocului popular

Loc: scena din Parcul Cetății a orașului Șimleu Silvaniei

14 iulie

Ora 18 :00 – la spectacole vor participa 18 formații artistice din Republica Moldova, Ucraina (Regiunea Cernăuți și Regiunea Transcarpatia), Ungaria și România.

Ora 21:00 - concert de muzică ușoară cu formațiile Desperado și Mircea Rusu Band.

Loc: scena din Parcul Cetății a orașului Șimleu Silvaniei

15 iulie

Ora 18 :00 – la spectacole vor participa 18 formații artistice din Republica Moldova, Ucraina (Regiunea Cernăuți și Regiunea Transcarpatia), Ungaria și România.

Loc: scena din Parcul Cetății a orașului Șimleu Silvaniei

05 Iulie - Turneul național „Romantic Fusion”

ora 18:30 – Recital de flaut și pian

Ruxandra Rus - flaut

Despina Ilieva - pian

Pe muzica de Schubert, Dvorak, Franck

Loc: sala „Dialoguri europene” a Centrului de Cultură și Artă Sălaj

Zestrea și păstrarea ei

Ora 14:00 - vernisaj de etnografie sub genericul Zestrea și păstrarea ei”

-       masă rotundă „Florile de sânziene și florile costumului popular sălăjean”

Loc: Muzeul de Artă „Ioan Sima”

30.06 – 01.07 Porolissum Fest – VIII Festivalul Roman Zalău – Porolissum – XIV „La Porțile de Fier ale Daciei”

Program:

30 iunie 2018

13:00-18:00 - Interacțiunea publicului cu atelierele din taberele militare și ale Muzeului Județean de Istorie

13:00 - Sub semnul Victoriei – antrenamente ale gladiatorilor (Lvdvs Tomitanvs-Constanţa)

13:30 - Dansuri arhaice – Nimfele Daciei (Şcolile de dans Sanctimonia Nemesis, Natae Severianae)

15:30 - La țintă-întrecere la tir cu arcul a reprezentanților asociațiilor de reconstituire istorică

16:00 - Dansuri arhaice – Nimfele Daciei (Şcolile de dans Sanctimonia Nemesis, Natae Severianae)

20:00-20:30 - Deplasare la Porolissum Porta Praetoria

20:30 - Zborul Corbului-concert al proiectului muzical Corbu

21:30 - Declararea ostilităților romane împotriva Daciei. Împăratul Domițian îl deleagă pe generalul Cornelius Fuscus ca și comandant al campaniei militare (1931 de ani de la conflictul din 87 d. Chr.)

22:00 - Pe cărări nebătătorite ATACUL– asediul nocturn al romanilor cu săgeţi şi proiectile incendiare asupra cetății dacice din lemn (scenă de luptă în faţa Porţii Praetoria)

Loc: Zalău – Platoul de marmură – Taberele Militare

1 iulie 2018

10:00-12:00 - La porțile romane ale Provinciei- excursie la fortificația romană din trecătoarea Poarta Meseșeană (plecarea de la capătul dinspre Moigrad al Ortelecului)

Loc: Complexul Arheologic Porolissum

 

1 iulie 2018

13:00-17:00 - Interacțiunea publicului cu atelierele din taberele militare

13:00 - Ave, Imperator, morituri te salutant! – lupte de gladiatori (Școala Lvdvs Memnii-Cluj)

13:30 - Dansuri arhaice – Nimfele Daciei (Şcolile de dans Sanctimonia Nemesis, Natae Severianae)

14:00-16:30 - Tombola (prima extragere).

Pe urmele lui Apicivs-demonstrație de gătit cu degustare după rețete antice ale asociațiilor de reconstituire istorică prezente la festival

14:00 - Ave, Imperator, morituri te salutant! – lupte de gladiatori (Școala Lvdvs Tomitanvs-Constanţa)

14:30 - Artizanii războiului! Demonstrații de reconstituire istorică ale romanilor și barbarilor

15:00 - Tombola (a doua extragere).

Istoria de lângă noi! Demonstrații de reconstituire istorică ale romanilor și dacilor

15:30 - Valetudinarium- demonstrație de îngrijire a răniților în spitalul roman de campanie

16:00 - Dansuri arhaice – Nimfele Daciei (Şcolile de dans Sanctimonia Nemesis, Natae Severianae)

16:30-17:00 - Deplasare în Paradă în zona Porții Praetoria pentru bătălia finală (traseu Amfiteatru-Castru-Porta Praetoria)

17:00 - Marte Invictus – 1930 de ani de la cea dintâi bătălie de la Tapae din anul 88 d. Chr. (La Porta Praetoria)

Tombola - extragerea Marelui Premiu. Salutul trupelor adresat publicului

Loc: Amfiteatru - Taberele Militare

       

Program autobuze:

Urcare spre Porolissum din centru din fața Bibliotecii Județene,

Sâmbătă 30 iunie 2018 - Orele 19:00; 19.30  

Duminică 1 iulie 2018 - Orele 12:00; 12:30    

Coborâre de la Porolissum

Sâmbătă 30 iunie 2018 - Orele 23:00    

Duminică 1 iulie 2018 - Orele 18:30

26 - 28 iunie - Festivalul de Film Tenaris CineLatino

26 iunie

ora 22:00 proiecția filmului „Un soi de familie” (Argentina)

Loc: Amfiteatrul din Parcul Central Municipal

Intrarea liberă

27 iunie

ora 17:00 proiecția documentarului „România neîmblânzită” (România)

ora 19:00 proiecția filmului „Ghinionistul” (România)

Loc: sala de spectacole din Clădirea Transilvania

ora 22:00 proiecția filmului „Un pas în urma serafimilor” (România)

Loc: Amfiteatrul din Parcul Central Municipal

Intrarea liberă

28 iunie

ora 17:00 proiecția filmului „O femeie fantastică” (Chile)

ora 19:00 proiecția filmului „Charlestone” (România)

Loc: sala de spectacole din Clădirea Transilvania

ora 22:00 proiecția filmului „În căutarea nevrotică a serenității” (Brazilia)

Loc: Amfiteatrul din Parcul Central Municipal

Intrarea liberă

23-24 iunie - Festivalului Internațional al Dansului și Cântecului Codrenesc – a XX-a ediție

23 iunie

20:00 – formaţia „Bertici Fiverek”, Jessy – Ungaria, Daggu Project şi Happy People Band

Loc: Cehu Silvaniei

24 iunie

14:00 – Bujorii Cehului, Clubul Copiilor Cehu Silvaniei, Berekenye din Cehu Silvaniei, Ansamblul Poeniţa, Grupul Vocal Instrumental „Plaiuri Codreneşti”, Formaţia „Plaiuri Codreneşti” şi Clubul Copiilor, Ansamblul „Cireşarii” Coruia, Ansamblul „Tradiţii Maramureşene”, Ansamblul „Măgura” Bicaz, Ansamblul „Cununa Chioarului” Satu Lung, Ansamblul „Florile Cosăului” Budeşti, Ansamblul „Florile Chioarului” Săcălăşeni şi Ansamblul „Someşul” Jibou.

Invitați speciali: Ansamblul Folcloric „Meseşul” al CCAJS, Colectivul „Învârtita Dorului” din Republica Moldova, interpreţii de muzică populară Cornelia Radocea, Radu Ciordaş, Ionuţ Langa și alți interpreți.

Loc: Cehu Silvaniei

16 iunie 2018 - Mergem în excursie pe urmele istoriei și ale Marii Uniri! ! – Zalău, județul Sălaj

Programul excursiei

ora 09:45 – Punct de întâlnire: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău

ora 10:00 – Vizită la Bustul lui Iuliu Maniu, Zalău

ora 10:15 – Plecare din Zalău

ora 10:45 – Vizită Biserica Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Pericei

ora 11:30 – Vizită Casa Memorială Iuliu Maniu, Biserica Greco – Catolică „Întâmpinarea Domnului şi Toţi Sfinţii” și Producător palincă, Bădăcin

ora 13:30 – Vizită Statuia lui Iuliu Maniu, Șimleu Silvaniei

ora 14:30 – Întoarcere în Zalău.

Așteptăm să vă înscrieți la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 14 iunie. Excursia este gratuită.

„Un dar pentru mame”

ora 16:00 - expoziția de pictură „Un dar pentru mame”, expun copiii și tinerii care participă la cercul de pictură ZalăuArt din cadrul Casei Municipale de Cultură Zalău, coordonați de artistul Dumitru Costălaș

Loc: foaierul Casei Municipale de Cultură Zalău.

„Peregrinări sălăjene”

ora 13:00 – vernisaj de grafică și pictură a elevilor secţiei de artă a Liceului Teoretic „Apáczai Csere János” din Cluj-Napoca. Expoziţia poate fi vizitată în decursul lunilor februarie și martie.

Loc: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

„Circuitul anotimpurilor”II - Traseul turistic de iarnă

Programul excursiei

ora 09:45 – Punct de întâlnire: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău

ora 10:00 – Plecare din Zalău

ora 10:30 – Vizită Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gravil”, Sânmihaiu Almașului

ora 11:30 – Conacul Szentivànyi și Biserica Reformată, Sfăraș

ora 12:55 – Vizită Atelier meșter popular, Nelu Mangău, cioplitor în lemn, de figurine în miniatură pentru sticlele umplute cu pălincă, Fildu de Sus

ora 15:00 – Cetatea Almașului, Almașu

ora 16:00 – Întoarcere în Zalău.

Prețul excursiei este de 23,50 lei/persoană (suma reprezintă cheltuieli de transport).

Înscrierile se fac la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17.

Ultima zi de înscrieri: 21 februarie 2018

Informații suplimentare pot fi oferite la telefon 0360566100 sau adresa de e-mail: contact@turismzalau.ro

 Excursia se organizează pentru grup de 30 persoane. 

„Mărțișoare pentru mame”

ora 17:00 – spectacol „Mărțișoare pentru mame” cu:  Ansamblul Artistic Profesionist Porolissum  şi Ansamblul Folcloric Columna. Solişti vocali: Denisa Cristea, Raul Maxian, Andreea Satmari, Denisa Mirișan, Claudiu Costinaș,  Andreea Vălean Indrecan, Aurora Moga Popovici,  Ileana Domuţa Mastan, Rodica Pop Seling și Vasile Coca.

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Bilet: 10 lei.

Biletele se găsesc la sediul Casei Municipale de Cultură Zalău începând de luni 19 februarie 2018 după următorul program: Luni-joi: 11:00-18:00 și Vineri: 11:00-15:00.

Anul Centenar - „Hai Să Dăm Mână Cu Mână”

ora 16:00 spectacol muzical-coregrafic dedicat Unirii Principatelor Române cu Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum” al Casei Municipale de Cultură Zalău. Solişti vocali: Claudiu Costinaș, Andreea Vălean Indrecan, Aurora Moga Popovici, Rodica Pop Seling, Ileana Domuța Mastan și Vasile Coca. Invitați: Felix Gălan și Ioan Dordoi.

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău.

Intrare liberă pe bază de invitații. Invitațiile sunt disponibile la Casa Municipală de Cultură Zalău începând cu data de 17 ianuarie 2018 după următorul program: Luni-joi: 10:00-17:00; Vineri: 10:00-14:00.

„Concurs de tăierea porcului” în mod traditional – ediția a IV-a

Ora 07:30 – Deschiderea, ocuparea locului

Ora 08:00 - Înjunghierea porcului

Ora 08:30 - Prezentarea Echipelor

Ora 08:30 – 09:00 - Pârlirea porcului, curățare, tranșare, degustarea unui vin cald.

Ora 10:30 - Prezentarea fripturii de măcelar, jurizare, mâncăruri tradiționale cu varză murată

Ora 11:30 - Calificare măcelar după modul de tranșare si preparare a cărnii Ora 13:00 - Degustarea preparatelor cu varză murată, pregătirea caltaboșului si a cârnaților

Ora 13:30 - Vizite la echipele vecine

Ora 14.30 - Degustarea caltaboșului și cârnaților

Ora 15:30 - Prezentarea calificativelor obținute.

Loc: Curtea Căminului Cultural Nușfalău

Înscrieri, precum și informații suplimentare legate de concurs se pot face până miercuri, 24 ianuarie. Persoana de contact Varga Mihály, 0742 085 838.

ora 17:00 – seară de muzică și poezie din lirica eminesciană “La Steaua!”

Interpreți: Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist „Porolissum”, Ionuț Dârjan (vioară), Rodica Pop Seling (soprană), Ramona Barna (soprană), Radu Herțe (vioară), Andrei Pocol (vioară), Darius Taloș (pian) și Alexandru Păun (chitară).
Recitator: Ioan Pintea.

- vernisaj expoziție realizată de elevi ai Liceului de Artă Ioan Sima și de membrii cercului de pictură ZalăuArt al Casei Municipale de Cultură Zalău.

Loc: sala de spectacole din Clădirea Transilvania

Intrarea liberă.

Ora 13:00 – vernisaj cu ocazia Zilei Culturii Naționale - secole de istorie din depozite și cutii într-o expoziție altfel

-      expoziția poate fi vizitată până în data de 4 februarie 2018.

Loc: Muzeul de Artă „Ioan Sima” 

Festivalul Internaţional de Colinde - Ediţia a VI-a

ora 13:30 - Parohia Ortodoxă Română cu grupuri de colindători; „Mugurii Codrului”, Băița de Sub Codru; Colindători din Oarța de Jos, Maramureș; Colindători din Bogdand, Satu Mare; „Horitoarele” din Aluniș, Sălaj; Clubul Copiilor din Cehu Silvaniei, Sălaj; Ansamblul „Poenița” din Cehu Silvaniei, Sălaj; Grup de colindători Asociația „Sf. Cleopa” din Miercurea Ciuc, Harghita; Grup de colindători „Dumbrăvița“, Maramureș; Școala Populară de Arte „Liviu Borlan“ din  Baia Mare; Grup Vocal „Plaiuri Codrenești” din Cehu Silvaniei, Sălaj; Grupul „Poiana“ din Ciumărna, Sălaj; Grupul „Angels” din Fărcașa, Maramureș; Formația „Plaiuri Codrenești” cu Andreea Gurzău, Ștefania Domuța; Ansamblul „Someșul” Jibou, Sălaj; Ansamblul Folcloric „Meseșul” al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj

Invitați speciali : „Mișcarea Național Creștină”, trupa de teatru a Societății Cultural Artistice, Republica Serbia; „Lăstăreii Speranței“ din Fundurii Vechi, Republica Moldova și alți cântăreți de renume ai muzicii populare românești.

Loc : Casa de Cultură Orășenească din Cehu Silvaniei

Intrare gratuită

Festivalul Internaţional de Colinde - Ediţia a VI-a

ora 18:00 – Biserica Reformată Cehu Silvaniei; Biserica Baptistă Română şi Maghiară; Parohia Ortodoxă Română cu grupuri de colindători; Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti”, secţia Maghiară; Şcoala Gimnazială „Gyulaffy László”

Loc: Casa de Cultură Orăşenească din Cehu Silvaniei

Intrare gratuită

Concertul de colinde „Deschide ușa creștine”

Ora 17:00 – Concert de colinde  „Deschide ușa creștine”

Invitați: Grupul de colindători din Pria, județul Sălaj, Grupul de colindători din Bucea, județul Cluj, grupul „Muguri de folclor” din Cluj-Napoca, Grup „Flori de cântec românesc” din județul Maramureș, Ansamblul „Cununa Blăjelului” din județul Sibiu și artiștii: Mihaela și Ciprian Istrate, Ileana Matus și Grupul  „Moroșanca”, Maria Butilă, Ionela Moruțan, Livia Sorlea, Maria Moldovan și Grupul „Colindămu- Colindăm”, Viorica Brândușan, Mariana Suciu, Alin Ienciu și Marian Lupo, Ioan Dordoi, Felix Gălan, Doru Pop, Ionuț Bledea și Diana Cârlig.

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Bilet: 10 lei; 20 lei

Biletele se găsesc la casa sălii de spectacole. Program casa de bilete: Luni-Vineri între orele 13:00 – 18:00.

Târgul caritabil „Crăciun cu zâmbete”

09:00 – 21:00 - produse locale tradiționale și specifice sărbătorilor de iarnă; fotografii cu Moș Nicolae; pâine cu untură și ceapă, bograci, vin fiert și ceai fierbinte

Loc: Incinta pieței din Crasna

14:00 – concert de binefacere

Loc: Căminul Cultural „Petőfi Sándor” din Crasna

Târgul caritabil „Crăciun cu zâmbete”

09:00 – 21:00 - produse locale tradiționale și specifice sărbătorilor de iarnă; fotografii cu Moș Nicolae; pâine cu untură și ceapă, bograci, vin fiert și ceai fierbinte

Loc: Incinta pieței din Crasna

Concert de muzică simfonică: profesorul de pian Sütő Szilárd și elevii săi

Loc: Căminul Cultural „Petőfi Sándor” din Crasna

Târgul caritabil „Crăciun cu zâmbete”

17:00 – 21:00 – produse locale tradiționale și specifice sărbătorilor de iarnă; fotografii cu Moș Nicolae; pâine cu untură și ceapă, bograci, vin fiert și ceai fierbinte

Loc: Incinta pieței din Crasna

Expoziție de pictură: Caba Maria și elevii săi

Loc: Căminul Cultural „Petőfi Sándor” din Crasna

Concert de colinde „O, ce veste minunată!”

12:00 – colinde vechi: „Irozi” și „Viflaimul”- participanți Corul bărbătesc al Parohiei Sălăjeni; elevii Școlii Gimnaziale „Simeon Bărnuțiu” din Bocșa; grupul de cateheză al Bisericii Ortodoxe „Sf. Mihail și Gavriil” din Sălăjeni; grup de colindători din Sălăjeni, Bocșa și Câmpia

Loc: Biserica Ortodoxă „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sălăjeni.

Concert de iarnă „Colinde transilvane”

17:00 – concert de iarnă „Colinde transilvane” în interpretarea Ansamblului de Muzică Tradițională Românească „Icoane” condus și instruit de către prof. dr. Ioan Bocșa și lect. univ. dr. Alina Stan

Loc: Catedrala „Sfânta Vineri” din Zalău

Intrare liberă

„E ziua noastră! Vino să petrecem!

12:00 – 16:00

-     confecționat de stegulețe și cocarde tricolore

-     tombolă cu premii

-     expoziție fotodocumentară: Ziua Națională a României în imagini

-     vizită gratuită la Galeria personalităților și expoziția temporară “Pe urmele lui Marte”

-  „Zestrea românilor”- concurs cu premii

-     atelier de desen

Loc: Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

„Ziua Națională a României”

12:00 – Depunere de coroane și jerbe și parada militară de „Ziua Națională a României”

Loc: Parcul central al orașului Șimleu Silvaniei

13:00 – vernisaj-expoziție de pictură „Pilda Orașului Meu”

Loc: Sala Mare a Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei

„Cărare de Lumină”

18:00 – „Cărare de Lumină” eveniment organizat în cinstea Zilei Naționale a României prin aprinderea a 100 de candele

Loc: Parcul Central Municipal Zalău

„Ziua Națională a României”

11:20 – Depunere de coroane și jerbe la Monumentul lui Iuliu Maniu

13:00 – Parada militară

Loc: Piața 1 Decembrie 1918 Zalău

„Măștile tradiționale maramureșene”

12:00 – vernisaj- expoziție „Măștile tradiționale maramureșene”

Loc: Muzeul de Artă „Ioan Sima”

„Ziua Natională a Romaniei”

Ora 16:00 – spectacol muzical-coregrafic dedicat Zilei de 1 Decembrie - Ziua Națională a României” cu Ansamblul Folcloric „Meseşul” al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj si Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum” al Casei Municipale de Cultură Zalău

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Intrare liberă pe bază de invitații. Invitațiile se găsesc la sediul Casei Municipale de Cultură Zalău, începând cu 25 noiembrie.

Zilele teatrului pentru copii “Cartea cu poveşti” ediţia a XXIV-a

ora 10:00 - spectacolul de teatru în limba română "Cenușăreasa", în interpretarea trupei de teatru AnimaArt din Cluj-Napoca

ora 11:30  - spectacolul de teatru în limba română "Cenușăreasa", în interpretarea trupei de teatru AnimaArt din Cluj-Napoca

Loc: Casa Municipală de Cultură Zalău

Bilet: 5 lei

Biletele se găsesc la Casa Municipală de Cultură Zalău.

Zilele teatrului pentru copii “Cartea cu poveşti” ediţia a XXIV-a

ora 11:00 -  spectacolul de teatru în limba maghiară "Matyas cel drept", în interpretarea actorilor de la Teatrul Podium M.M. Oradea

Loc: Casa Municipală de Cultură Zalău

Bilet: 6 lei

Biletele se găsesc la Casa Municipală de Cultură Zalău.

Zilele teatrului pentru copii “Cartea cu poveşti” ediţia a XXIV-a

ora 10:00 - spectacolul de teatru în limba română "Isprăvile lui Păcală", în interpretarea actorilor de la Teatrul de păpuşi Baia Mare

ora 11:30 -  spectacolul de teatru în limba română "Isprăvile lui Păcală", în interpretarea actorilor de la Teatrul de păpuşi Baia Mare

Loc: Casa Municipală de Cultură Zalău

Bilet: 5 lei

Biletele se găsesc la Casa Municipală de Cultură Zalău.

„Cânt și joc pe plai străbun” ediția a IV-a 2016

 ora 18:00 – Ansamblul Folcloric de Copii şi Tineret „Columna” din Zalău , județul Sălaj,
-Ansamblul Folcloric Tradițional „Takács Mihály” din Voivodeni, județul Mureș,
-Ansamblul Folcloric „Cununa” din Agnita, judeţul Sibiu,
-Ansamblul Folcloric „Someșul-Napoca” din Cluj-Napoca, județul Cluj,
-Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum” din Zalău, județul Sălaj,
-Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana” din Oradea, județul Bihor,
Soliști vocali: Aurora Moga Popovici, Rodica Pop Seling, Ileana Domuța Mastan, Vasile Coca, Otilia Haragoș Seghedi, Simona Costin, Cornel Borza, Leontin Ciucur.

Loc : Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău
Intrarea se face pe bază de invitație. Invitațiile se găsesc la sediul Casei Municipale de Cultură Zalău.

„Cânt și joc pe plai străbun” ediția a IV-a 2016

Ora 13:00 – atelier de creație pentru copii și tineri
Ora 16:00 – expoziție de pictură “Artă și tradiție” – expuse de copiii de la Cercul de pictură „Zalău-Art”
Loc: Casa Municipală de Cultură Zalău

Intrare liberă

18:00 – spectacol aniversar Hora TV

Artiști: Vasile Coca, Mirela Petrean, Petrică Miulescu Irimică, Tiberiu Ceia, Dumitru Fărcaș, Ionuț Bledea și Diana Cârlig, Adriana Hagău, Anuța Iuga, Simona Costin, Nănașii, Mirela și Ciprian Istrate, Ionuț Mateș

Orchestra „Lăutarii din Ardeal”- dirijor Lucian Madiar

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Bilet: 20 lei; 30 lei

Biletele se găsesc la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău. Program: Luni-Vineri 13.00 – 18:00

Festival - concurs în memoria celor mai buni violoniști romi ai județului Sălaj ediția a II-a

Ora 11:00  – violoniști romi din județ

 Loc: sala „Dialoguri europene” de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

18:00 – spectacol de teatru „Domnul Jurdan”, în interpretarea actorilor Teatrului „Regina Maria” din Oradea

Loc: sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău

Preț bilet: 15 lei

Biletele se pun în vânzare începând de miercuri, 26 octombrie 2016 la sediul Casei Municipale de Cultură Zalău, după următorul program: Luni-joi: 10:00-18:00, Vineri: 10:00-13:00

„Remember Cenaclul Flacăra – Adrian Păunescu”

18:00 – spectacol de muzică folk „Remember Cenaclul Flacăra – Adrian Păunescu”

Artiști: Andrei Păunescu, Emeric Imre, Magda Pușkaș, Rareș Suciu, Vasile Mardare și Valentin Moldovan

Loc: sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Zalău

Intrarea se face pe bază de invitații. Invitațiile se ridică de la sediul Casei Municipale de Cultură, începând cu data de 25 octombrie 2016 ora 10:00.

ora 18:00 – „Poddubnii”, regia Gleb Orlov

ora 20:00 – „Tigrul alb”, regia Karen Sahnazarov

Loc: Sala Dialoguri europene a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

Intrare gratuită

ora 18:00 – „Imperiul dispărut”, regia Karen Sahnazarov

ora 20:00 – „Drumul spre Berlin”, regia Sergei Popov

Loc: Sala Dialoguri europene a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

Intrare gratuită

ora 18:00 – „Copilăria lui Ivan”, regia Andrei Tarkovski

ora 20:00 – „Spion”, regia Andrei Adrianov

Loc: Sala Dialoguri europene a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

Intrare gratuită

ora 18:00 – deschiderea festivalului; Filmul „Noi suntem din viitor”, regia Andrei Maliukov

Loc: Sala Dialoguri europene a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

Intrare gratuită

Festivalul Național de Umor „De la LEU la ȘIMLEU… cursul valutar al umorului!”

ora 17:00

 • Constantin Tiron
 • Ioan Mecea
 • Grup folk „Classic”
 • Anisia
 • Grup satiric „Bum”
 • Costel Pătrășcanu
 • Gabriel Moisa – epigramist
 • Criv Vecerdea – portretistică
 • Cristian Cheșuț – grafică
 • Marian Buzilă
 • Sorin Tănase
 • Cornel Udrea

Loc: Casa de Cultură Șimleu Silvaniei

Intrare liberă

Căderea stelelor de Petrusak Janos

ora 18:00 – spectacol de teatru în limba maghiară „Căderea stelelor” de Petrusak Janos în interpretarea actorilor de la Asociația Culturală Podium M.M. din Oradea

Loc: Casa Municipală de Cultură

Preț: 20 lei pentru adulți, 10 lei pentru copii

Biletele se găsesc la Casa Municipală de Cultură Zalău de luni până joi între orele 9:00-18:00 și vineri între orele 9:00-13:00.

Concert de muzică „Periplu spiritual prin Ardeal. Armonie și diversitate culturală”. Reuniune corală „Preamăriți-L pe Domnul”

ora 19:00 - „Periplu spiritual prin Ardeal. Armonie și diversitate culturală”, ediția a II-a, Reuniune corală „Preamăriți-L pe Domnul”, ediția a I-a, 2016

 • Prezentare semnificație eveniment pr. paroh Ioan Ghiurco, prof. Viorel Mureșan
 • Intermezzo muzical Trumpet Prelude (Din Te Deum) Marc Antoine Charpentier
 • Recital de muzică religioasă susținut de corul „Buna Vestire” al Parohiei ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din Zalău
 • Moment muzical Bach/Gounoud Ave Maria, interpretează Viorel Mureșan și Ciprian Ghiurco
 • Moment recitativ Smaranda Ciobanu
 • Recital de muzică bisericească românească ortodoxă, interpretează corurile reunite Camerata Academica Porolissensis și Lumină Lină, dirijori prof. Ioan Chezan și prof. Ciprian Ghiurco
 • Momente muzicale, elevi ai Liceului de Artă „Ioan Sima” din Zalău și studenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca
 • Moment recitativ, rugăciune: Viorel Mureșan și moment muzical Ave Maria de Franz Schubert, interpretează Viorel Mureșan și Ciprian Ghiurco
 • Moment recitativ, Angela Mihalca
 • Corul „Timotei Popovici”: recital de muzică bisericească românească ortodoxă.

Loc: sala „Dialoguri europene” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj

Cerere în căsătorie fără Cehov

ora 18:00 – spectacol de teatru „Cerere în căsătorie fără Cehov” în interpretarea actorilor Sebastian Lupu și Mirela Niță Lupu de la Teatrul Artemotion Oradea

Loc: Casa Municipală de Cultură Zalău

Preț: 10 lei

Biletele se găsesc la Casa Municipală de Cultură Zalău de luni până joi între orele 9:00-18:00 și vineri între orele 9:00-13:00. Biletele se pun în vânzare luni, 17 octombrie.

Ultimii dinozauri din Transilvania (12 octombrie – 15 noiembrie)

ora 13:00 – vernisajul expoziției „Ultimii dinozauri din Transilvania”

Expoziția este deschisă publicului în perioada 12 octombrie – 15 noiembrie 2016, de marți până duminică, între orele 9:00-17:00.

Loc: Muzeul de Artă „Ioan Sima”

Ora 18:00 -  Premiera de gală a producției românești „SIERANEVADA”

Loc : Casa Municipală de Cultură Zalău

Preț: 10 lei

Biletele se găsesc la sediul Casei Municipale de Cultură Zalău. Program casierie: Luni-Miercuri, între orele 09:00-18:00.

Clovnii în vacanță

orele 10:00 și 11:00 – spectacole de teatru pentru copii în limba română „Clovnii în vacanță” în interpretarea actorilor Teatrului Municipal Baia Mare

Loc: sala de spectacole din cadrul Casei Municipale de Cultură Zalău

Preț: 5 lei

Întâlnire cu scriitorul Andrei Codrescu

ora 17:00 – întâlnire cu scriitorul Andrei Codrescu și lansarea volumului „The art of Forgetting/Arta uitării”

Prezintă Ruxandra Cesereanu

Loc: sala „Dialoguri europene” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj

Intrare liberă

orele 10:00 și 11:30 – spectacole de teatru pentru copii în limba maghiară „Kadar Vitez” în interpretarea actorilor Companiei Teatrale Podium M.M din Oradea

Loc: Casa Municipală de Cultură Zalău

Preț: 5 lei

Ora 18.00 - KERESZTES JÓZSEF. Expoziţie personală de grafică.

Loc: Galeria de artă a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

Intrare gratuită

Ora 18.00 - COLECŢII ŞI COLECŢIONARI. Lansarea publicației din 2016 a Asociaţiei Colecţionarilor din Judeţul Sălaj

Loc: Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

Intrare gratuită

Ora 17.00 - MEŞTERI ŞI DISCIPOLI ÎN FAMILIE - Expoziţia Asociaţiei Artiştilor Populari din Hajdu-Bihar (HU)

Loc: Sala Dialoguri Europene a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

Ora 18.00

- ARTA ÎN GRĂDINĂ. Expoziţia Simpozionului de arte vizuale de la Jibou

- FELICIA ANDRA PREDESCU. Expoziţie personală de pictură

Loc: Galeria de artă a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

Intrare gratuită

Ora 18.00 – CONCERTO SPIRALIS, recital de muzică barocă

Loc: Sala de concerte a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

Intrare gratuită

ora 17.00 – CSIGA DOMB (Dealul melcilor). Expoziţia Simpozionului de arte plastice de la Stana

Loc: Galeria Minerva, Cluj-Napoca

Colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău

Intrare gratuită

ora 18.00 – Recital de Orgă, Paul Cristian

Loc: Biserica Reformată Dumbrava Zalău

Intrare gratuită

Lecturi publice susținute de Radu Nedescu

ora 12:00 – lectură publică susținută de Radu Nedescu, elev la Colegiul Național „Iulia Hașdeu” din București, diagnosticat la vârsta de 3 ani cu autism, debutant cu volumul de poezii „Gata, Niciodată, Acum” (2015)

Loc: Liceul Pedagogic „Gh. Șincai” Zalău

ora 13:00 – lectură publică susținută de Radu Nedescu, elev la Colegiul Național „Iulia Hașdeu” din București, diagnosticat la vârsta de 3 ani cu autism, debutant cu volumul de poezii „Gata, Niciodată, Acum” (2015)

Loc: Colegiul Național „Silvania” Zalău

Concert Elevation – „Songs from Afar”

ora 19:00 – concertul „Songs from Afar” al quartetului Elevation, condus de pianistul Lucian Ban

Invitat: Gavril Țărmure

Loc: Clădirea Transilvania

Intrare gratuită

Intrarea se face pe bază de invitație. Invitațiile se găsesc la secretariatul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

orele 18:30 și 20:30 – proiecția thrillerului românesc „Câini”, regizat de Bogdan Mirică

Loc: Casa Municipală de Cultură

Preț: 8 lei

Biletele se găsesc la casieria Casei Municipale de Cultură, între orele 9:00 și 18:00.

Haidaț pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană

ora 10:00 – deschiderea evenimentului

orele 10:00-14:00 – concurs „Cufărul cu ghicitori”

orele 11:00-12:00 – dansuri populare interactive cu Ansamblul Folcloric Columna al Casei Municipale de Cultură Zalău

ora 15:00 – premierea câștigătorilor concursului de ghicitori

Pe parcursul evenimentului:

 • Degustare de produse tradiționale (mâncăruri și băuturi tradiționale)
 • Materiale de promovare
 • Produse din miere, lavandă și obiecte realizate de meșteri populari sălăjeni
 • Multe alte surprize!

Loc: Piața 1 Decembrie 1918 (Platoul de Marmură), Zalău

Acces gratuit

„De la Zalmoxis la Sarmizegetusa” de Florin Horvath

ora 17:30 – lansarea cărții „De la Zalmoxis la Sarmizegetusa” scrisă de Florin Horvath

Invitați de onoare: acad. George Păun, prof. Iacob Altan și scriitorul Dan Drăgan

Loc: sala „Avram Iancu” din cadrul Primăriei Municipiului Zalău

Intrare liberă

Zilele Europene ale Patrimoniului- „Patrimoniul și comunitățile”

Ora 12:00 Vernisaj- expoziție de fotografie marca „Hoinar prin Sălaj”

Loc: Clădirea Transilvania

„Hai cu noi în cetate – Zilele Cetății Bathory”

10.00 – 11.00 Slujba religioasă medievală la Biserica Romano-Catolică Șimleu Silvaniei – Preot Kuclis Gabor

11.00 – 11.30 Depunere de flori la bustul Regelui Stefanus Bathory din fața Bisericii Romano-Catolice

11.00 – 16.00 Vizitarea principalelor obiective turistice din Șimleu Silvaniei

16.00 - Închiderea Festivalului și întoarcerea Hussarilor în Polonia

Loc: Cetatea Bathory Șimleul Silvaniei

Zilele Maghiarilor din Sălaj Festivalul minorităților naționale și a gastronomiei maghiare

Ora 12:00 - Program cultural/festivalul minorităților naționale

-       Dansuri populare

-       Program pentru copii

-       Concurs „bográcsos”

-       Meșteșuguri populare

-       Defilare de sărbătoarea strugurilor

Ora 17:00 Concert de muzică ușoară cu formațiaBÓBITA

Ora 18:30 Concert de muzică ușoară cu formația Dynamit

Ora 20:00 Invitat de gală Csepregi Éva din Ungaria

Loc:  Parcarea din spatele Primăriei Municipiului Zalău

Zilele Maghiarilor din Sălaj Festivalul minorităților naționale și a gastronomiei maghiare

Ora 18:00 - Spectacol de operetă cu Operett Group Project

Loc: sala festivă din Clădirea Transilvania Zalău

Zilele Maghiarilor din Sălaj Festivalul minorităților naționale și a gastronomiei maghiare

Ora 18:00 - Muzică și Dansuri Populare cu ansamblul Folcloric „Maros Muvzegyűttes” din Târgu Mureș

Loc: sala festivă din Clădirea Transilvania Zalău

Zilele Maghiarilor din Sălaj Festivalul minorităților naționale și a gastronomiei maghiare

Ora 18:00 - Concert de Muzică ușoară cu formația „Kávészűnet”

Loc: Casa Municipală de Cultură Zalău

Hai cu noi în cetate – Zilele Cetății Bathory

13:30 – 14:00 - Parada istorică medievală în oraș și prezentarea trupelor - Husarii Înaripați, Terra Ultrasilvana, din Polonia: Chorągiew Husarska im. Hetmana Stanisława Żółkiewskiego, Chorągiew HusarskaKoronna Stefana Branickiego, Grupa Konna Dextrarius, Małopolska Chorągiew Husarska,

Małopolska Zgraja Sarmacka, Oddział Tatarów w służbie Rzeczpospolitej, Podlaska Chorągiew Husarska, Signum Polonicum, Semper Fidelis Res Publicae.

Loc: Cetatea Bathory Șimleul Silvaniei

Traseu: Str. Ion Creangă – Str. Carpați - Str.1 Decembrie 1918 ( Centrul Orașului) - Podul Mare - Cetatea Bathory

14:00 – 14:20 Deschiderea oficială în Cetatea Bathory – alocuțiuni

14:20 – 20:00 Tabără și jocuri medievale - Terra Ultrasilvana, Hussarii Înaripați

Expoziție de arme și armuri – Terra Ultrasilvana

Ateliere de pictură – Silvan Art Șimleu Silvaniei

Tir cu arc medieval – Hajos Janos și Terra Ultrasilvana

Trubadur pentru o zi – tineri talentați

16:00 – 16:30 Prelegere Științifică cu Cercetător Dr. Horea Pop (Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău) - Protejam monumentele

cunoscându-le. Patrimoniul antic şi medieval de pe dealul Cetate din Șimleu Silvaniei – în Sala de Ședințe a CNIPT

16:30 -17:15 Asaltul zidurilor Cetății Bathory - Husarii Înaripați

Zilele Europene ale Patrimoniului

orele 20:00-23:00 – Noaptea porților deschise – vizitare nocturnă cu ghidaj la Complexul Arheologic Porolissum

Loc: Complexul Arheologic Porolissum, Moigrad

Acces gratuit

ora 20:00 – Monumente pierdute ale Sălajului – proiecție nocturnă pe clădire

Loc: Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

Evoluția speciei umane (6 septembrie – 15 octombrie)

orele 9-17, de marți până vineri – expoziția Evoluția speciei umane, ilustrată prin portrete și fosile

Loc: Muzeul de Artă „Ioan Sima”

ora 10:30 – slujbă religioasă

ora 12:00 – comemorare și depuneri de coroane la monumentele eroilor căzuți

ora 16:30 – Program Popular Artistic cu Ansamblul Folcloric Meseșul secția română și maghiară

ora 18:00 – concert formația Libavonat

ora 19:00 – concert Horea Someșan

ora 20:00 – concert Egri József

ora 21:00 – concert Csocsesz

ora 22:00 – bal în aer liber

Loc: baza sportivă din localitatea Pericei

ora 10:00 – identitate creștină europeană (conferință deschisă)

ora 12:30 – întâlnirea Miniștrilor Agriculturii din România și Ungaria – Rolul relațiilor posibile româno-maghiare pentru apărarea intereselor agriculturii și agricultorilor din Europa de Est

ora 15:00 – „Clisă friptă și pită picurată” să prăjim slănină împreună – încercare de a intra în Cartea Recordurilor

ora 19:00 – concert Trupa Ardelencele

ora 20:00 – concert Szintya

ora 21:00 – concert Kovács Kati

ora 22:00 – foc de artificii

Loc: baza sportivă din localitatea Pericei

Prăjirea slăninii va avea loc la Pădurea Rotundă din localitate.

ora 16:00 – deschidere oficială, întâlnirea generațiilor

ora 18:30 – felicitarea cuplurilor care împlinesc 50 ani de căsnicie

- program artistic cu Dévai Nagy Kamilla și Danielfy Zsolt

- concert de muzică creștină

Loc: Școala Gimnazială Pericei

Festivalul Internațional de Folclor ,,Ecouri Meseșene”

14:00 – 23:00 Ansambluri participante la Festivalul „Someş, cântecele tale” (din  județele Gorj, Olt, Suceava, Maramureș, Alba, Cluj și Sălaj); Ansamblul  „Exal Dabka” din Israel;  Ansamblul „Ru Maccature” - Carpinone din Italia; Ansamblul  „Fonó”  din Ungaria; Ansamblul folcloric „Someșul” din Jibou; Ansamblul „Cucoara și Șoimanii” din Republica Moldova; Ansamblul  „Auda” din Letonia; Ansamblul „Cacina” din Slovacia; Ansamblul Profesionist „Porolissum” din Zalău; Ansamblul Folcloric „Meseşul” din Zalău, împreună cu soliștii vocali Sava Negrean Brudașcu şi Dinu Iancu Sălăjanu.

Zilele Municipiului Zalău, organizate de Primăria Municipiului Zalău – ediția a XIX-a

18:00 – 23:00 -  Concert de muzică ușoară: Smoke Weaver; Puya: Bosquito; Pasărea Rock

23:00  Artificii

Loc:-  scena amplasată în parcarea din spatele Primăriei Municipiului Zalău

Festivalul Roman Zalău Porolissum – Ediția a XII-a

Participanți:Cohors III Campestris” și ”Lupii Daciei” ai Asociației ”Amicii Muzeului”, formațiile de dans Nimfele Dace, Sanctimonia Nemesis și Natae Severianae, grupul Vox Dacorum

Ora 14:00 Deschiderea Festivalului Roman Zalau Porolissum

Orele 14:00 – 15:00

a      Dans roman cu formația de copii

a      Prezentare instrumente de muzică antice și concert de muzică antică

a      Prezentare echipamente militare romane și dacice; demonstrație de luptă

a      Concert de muzică antică

Orele 15:00 – 16:00

a      Dansuri antice

a      Prezentare echipamente militare romane și dacice; demonstrație de luptă

a      Sceneta ”Tânărul razboinic de la Porolissum” 

Orele 16:00 – 17:00

a      Demonstrație de manevre militare antice

a      Ritual ”Nuntă romană”, urmat de concert de muzică antică

a      Grupaj de cântec și dans ”Roma Mater”

Orele 17:00 – 18:00

a      Concurs de tras cu arcul pentru copii și adulți (înscrierile se vor face la fața locului la cortul  Asociației ”Amicii Muzeului”)

a      Dans roman cu formația de copii

a       Demonstrație de manevre militare antice

a       Ritual ”Plante magice”

Orele 18:00 – 19:00

a      Demonstrație de manevre militare antice

a      Concert de muzica antică

a      Demonstrație de luptă. Premierea concursului de tras cu arcul.

a      Grupaj de cântec și dans ”Dacica”

a      Salutul trupelor.

-      Ateliere de dans și muzică, jocul antic ROTA, căsătorii în stil roman.

Loc: Grădina Colegiului Național ”Silvania” Zalău

Zilele Municipiului Zalău, organizate de Primăria Municipiului Zalău – ediția a XIX-a

Ora 15:00 – 18:00 - Muzică ușoară și dans: Palatul Copiilor, Școala de Rock, Formația de dans clasic  „Arabesque”, Trupa Belissima și Trupa Beat Hunters

Ora 18:00 – 21:00 - Muzică și dansuri populare: Liceul de Artă „Ioan Sima”, Ansamblul Folcloric „Meseșul Junior” al Centrului de Cultură și Artă Sălaj, Ansamblul Folcloric „Columna” al Casei   Municipale de Cultură Zalău

Ora 21:00 – 23:00 - Folk Fest – Vasile Șeicaru și Emeric Imre

Loc:-  scena amplasată în parcarea din spatele Primăriei Municipiului Zalău

Teatru de vară la țară „Cultura-n șură” a IV-a ediție

Ora 21:00

Spectacolul „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov

Actori: George Constantinescu, Valentin Cristian Terente, Florentina Năstase

Loc: Comuna Cizer, Sat Plesca

Intrare gratuită 

Teatru de vară la țară „Cultura-n șură” a IV-a ediție

Ora 21:00

Spectacolul „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov

Actori: George Constantinescu, Valentin Cristian Terente, Florentina Năstase

Loc: Comuna Valcău de Jos

Intrare gratuită

Teatru de vară la țară „Cultura-n șură” a IV-a ediție

Spectacolul „Experimentul” după Ion Băieșu

Regizor: Victor Olăhuț

Actori: Iulian Gliță, Marin Grigore, Florentina Năstase.

Loc: Comuna Hida

Intrare gratuită

Teatru de vară la țară „Cultura-n șură” a IV-a ediție

Ora 21:00

Spectacolul „Experimentul” după Ion Băieșu

Regizor: Victor Olăhuț

Actori: Iulian Gliță, Marin Grigore, Florentina Năstase.

Loc: Comuna Marca

Intrare gratuită

Teatru de vară la țară „Cultura-n șură” a IV-a ediție

Ora 21:00

Spectacolul „Experimentul” după Ion Băieșu

Regizor: Victor Olăhuț

Actori: Iulian Gliță, Marin Grigore, Florentina Năstase.

Loc: Sat Cheud, Comuna Năpradea

Intrare gratuită

Campionatul Internațional de Viteză pe TRASEU MONTAN

08:00 – Închiderea circilației

10:30 – Recunoașteri

12:00 – Antrenamente cronometrate

13:30 – Manșa I de concurs

17:00 – Rezultate finale

18:00 – Festivitate de premiere

Loc: Comuna Treznea

Festivalul județean de folclor „Dor de cântec și de joc”

ora 16:00 – ediția a XVI-a a Festivalului județean de folclor „Dor de cântec și de joc”

Loc: Școala Gimnazială din Bănișor

Acces liber

ora 20:00 – piesa de teatru „Amanta”, adaptare după „Încurcă lume” de A.D. Hertz

Actori: Magda Catone, Monica Davidescu, Ilinca Goia, Marius Rizea, Armand Calota, Dorin Andone și Gavril Patru

Loc: Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Preț: 50 și 60 lei, în funcție de loc

Biletele se găsesc la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău, între orele 8:00-18:00.

Manifestări omagiale „Mihai Viteazul”

ora 16:00 – deschiderea oficială la monumentul de la Guruslău

ora 17:00 – program artistic:

 • Ansamblul „Poenița” (Cehu Silvaniei)
 • Ansamblul folcloric „Meseșul” al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj cu secția maghiară
 • Ansamblul „Bokreta” (Crasna)
 • Ansamblul „Someșul” (Jibou)
 • Grigore Grigoruț
 • Ionuț Dârjan
 • Julian Tanța
 • Rodica Pop-Seling
 • Cosmin Chichișan
 • Ileana Domuța Mastan
 • Flaviu Pop și „Sălăjenii”

ora 23:00 – foc de artificii

Loc: Guruslău, comuna Hereclean

Acces liber

-      Activități culturale și educative

-      Ateliere de lucru și demonstrative (cusut și brodat tradițional, păpuși cu noduri, teatru popular și de păpuși, zidărie de cânepă cu var

-      Promovarea casei de cânepă, construcție experimentală și demonstrativă

Loc: Grădina Zmeilor, Gâlgău Almașului

orele 09:00-14:00 – masă rotundă, comunicări și dezbateri cu specialiști în domeniu și autorități

Loc: Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou

Serbare câmpenească „Simion Bărnuțiu – Istorie și tradiție locală”

ora 09:00 – expoziție „Trăiri artistice” din comuna Bocșa

ora 13:30 – depuneri de coroane și jerbe la statuia lui Simion Bărnuțiu

ora 14:00 – prezentare de carte „Filosofie Educațiunii – Pedagogica”

ora 14:30 – Ansamblul Folcloric „Meseșul”

ora 15:00 – Ansamblul „Arvalanyhaj” Nușfalău

ora 16:30 – elevii Școlii Gimnaziale „Simion Bărnuțiu” Bocșa

ora 16:50 – Ansamblul Folcloric „Poenița” Cehu Silvaniei

ora 17:50 – Ansamblul Școlii Populare de Artă Zalău

ora 18:50 – Ansamblul Folcloric „Someșul” Jibou

ora 19:30 – Ansamblul Folcloric de la Școala „Traian Crețu” Năpradea

ora 20:00 – Ansamblul Folcloric „Bocșana” Bocșa

ora 20:30 – Recital Sanda Pușcaș

ora 21:00 – Discotecă în aer liber

Loc: comuna Bocșa, Sălaj

Acces liber

Fotoetnografica (18-29 iulie)

ora 14:00 – vernisajul expoziției „Fotoetnografica”, ediția a XV-a Valea Vișeului

Loc: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

Intrare liberă

Zilele orașului Șimleu Silvaniei

ora 18:30 – Festivalul Internațional de Folclor „La Fântâna Dorului” (Partea I)

ora 21:00 – Spectacol de folclor

 • Ansamblul Artistic Porolissum Zalău
 • Virginia Irimuș
 • Daniel Pop
 • Ovidiu Homorodean
 • Mariana Deac

ora 22:30 – Festivalul Internațional de Folclor „La Fântâna Dorului” (Partea II)

Loc: Șimleu Silvaniei

Zilele orașului Șimleu Silvaniei

ora 18:50 – Trupa Outloud, coordonați de coregrafa Noemi Pașan (I)

ora 19:00 – Rus Andreea

ora 19:20 – Trupa Outloud, coordonați de coregrafa Noemi Pașan (II)

ora 19:30 – Alex Moisi

ora 19:40 – Vescan

ora 20:30 – Lora

ora 21:20 – Bosquito

ora 22:20 – Cargo

ora 23:30 – Foc de artificii

Loc: Șimleu Silvaniei

Zilele orașului Șimleu Silvaniei

ora 18:30 – Festivalul Internațional de Folclor „La Fântâna Dorului”

Loc: Șimleu Silvaniei

Habă pe Valea Barcăului

ora 13:00

 • Grupul „Sucetățenii” din Subcetate coordonat de prof. Corina Dura
 • Grupul  „Spiridușii Valcăului” din Valcău de Jos – coordonat de prof. Monica Ember și Olimpiu Sabău
 • Denisa Minodora Rolnic (Iaz)
 • Teodora Felicia Șandru (Oradea)
 • Lansarea albumului de fotografie etnografică  „Case vechi și rosturi bătrânești” – autori Camelia Burghele, Ligia Alexandra Bodea, Mirel Matyas

Loc: Muzeul de Artă Populară „Ligia Alexandra Bodea” din Iaz

Festivalul cireșelor

ora 13:30

 • Activități pentru copii
 • Cuvânt de bun venit
 • Ansamblul folcloric „Mala Salajka” – Școala Gimnazială Făgetu
 • Trupa „Chic” – Grădinița Iaz
 • Concurs „Cea mai bună pălincă de cireșe amare”
 • Habă - Școala Gimnazială Plopiș
 • Ansamblul Folcloric „Cerovina” – Valea Cerului
 • Concurs „Cel mai nealcoș costum popular”
 • Ansamblul „Salajka” – Școala Gimnazială Făgetu
 • Desemnarea câștigătorilor
 • Ansamblul folcloric „Meseșul”
 • Bogracs – fiecare participant primește o porție din partea organizatorilor
 • Balul Cireșelor

Loc: sat Făgetu, comuna Plopiș

„Tudor și Tania în lumea poveștilor” de Silvia Bodea Sălăjan

ora 12:00 – lansare de carte „Tudor și Tania în lumea poveștilor” de Silvia Bodea Sălăjan

Invitați: Ion Pițoiu-Dragomir, Marcel Lucaciu, Daniel Hoblea și Daniel Săuca

Loc: Amfiteatrul I – filiala Zalău a Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad

Intrare liberă

Festivalul de Film Tenaris CineLatino

ora 17:00 – proiecția filmului „Chuck Norris versus comunism” (România)

ora 19:00 – proiecția filmului „Profesorul de vioară” (Brazilia)

Loc: sala de spectacole din Clădirea Transilvania

Intrare liberă

 

ora 21:00 – proiecția filmului „Acasă la tata” (România)

Loc: Amfiteatrul din Parcul Central Municipal

Intrare liberă

Festivalul de Film Tenaris CineLatino

ora 17:00 – proiecția filmului „Orizont” (România)

ora 19:00 – proiecția filmului „Între pământ și mare” (Columbia)

Loc: sala de spectacole din Clădirea Transilvania

Intrare liberă

 

ora 22:00 – proiecția filmului „Două lozuri” (România)

Loc: Amfiteatrul din Parcul Central Municipal

Intrare liberă

Festivalul de Film Tenaris CineLatino

ora 22:00 – proiecția filmului „Ultimul nostru tangou” (Argentina)

Loc: Amfiteatrul din Parcul Central Municipal

Intrare liberă

Festivalul Internațional al Dansului și Cântecului Codrenesc Cehu Silvaniei - Ediția a XVIII-a

ora 13:00
Deschidere festivă – Parada portului popular

Program artistic de muzică populară susţinut de ansamblurile folclorice: „Bujorii Cehului”; Clubul Copiilor Cehu Silvaniei; „Mugurii Codrului”- Băița de sub Codru; „Nemesek Lelei” Satu Mare; „Berekenye” Cehu Silvaniei; „Poieniţa” Cehu Silvaniei; Formația şi Grupul Vocal „Plaiuri Codrenești” Cehu Silvaniei; „Măgura” Bicaz Maramureş; Școala Populară de Artă „Liviu Borlan” Baia Mare; „Feregana”- Feregi jud. Hunedoara; „Ceatăra” Carei Satu Mare; „Tradiții” Cluj-Napoca;
Invitați speciali: Colectivul Folcloric „Învârtita Dorului” – Republica Moldova
Ansamblul „Fântânilor” – Kud Bunori – Republica Serbia
Ansamblul „Meseșul” al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj împreună cu soliștii vocali: Veta Biriș; Radu Ciordaș; Maria Butilă; Bogdan Toma; Claudia Torop; Ilie Caraș; Mariana Morcan.

Loc: Cehu Silvaniei

Festivalul Internațional al Dansului și Cântecului Codrenesc Cehu Silvaniei - Ediția a XVIII-a

ora 17:00 - Formaţia „Plaiuri Codrenești”;
Formaţii Muzică Uşoară – D'EFECTIV; Happy People; Cosmin Josef; Gabi Manea; Formaţia „Insect”

Loc: Cehu Silvaniei

„Se-ntorc moșierii” de Paul Beldi Ladislau

ora 13:00 – lansare de carte „Se-ntorc moșierii” de Paul Beldi Ladislau

Loc: sala „Dialoguri europene” din cadrul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj

Intrare liberă

Porolissum Fest – Războaie, jocuri și savori

14:00-14:30 – Parada trupelor de reconstituire istorică a asociațiilor participante

14:30-15:00 – Antonio Passarelli, urmașul lui Apicius, gătește pentru tine – introducere în gastronomia antică și demonstrație practică

15:00-15:30 – Sub semnul Victoriei – lupte de gladiatori în varianta feminină (momente de interacțiune cu publicul)

15:30 – Războaiele vremii – primele confruntări din cel de-al doilea război daco-roman

16:30-17:00 – Passarelli și savorile istoriei – bucătăria antică de la preparare la degustare

17:00-17:30 – Sub semnului lui Marte – lupte de gladiatori (Asociația Culturală Tomis) – momente de interacțiune cu publicul

17:30-18:00 – Războaiele vremii – armata romană cucerește Dacia

Loc: Porta Praetoria, Complexul arheologic Porolissum

Ateliere interactive:

 • Prepararea pâinișoarelor romane
 • Prepararea biscuiților ștampilați
 • Prepararea vinului aromatizat
 • Prepararea ceaiurilor miraculoase
 • Jocuri romane (Delta, Rota)
 • Modelaj în lut

Porolissum Fest – Războaie, jocuri și savori

10:00-12:00 – Cu patrula călare pe granița romană – excursie pe primul limes al Daciei

Loc: plecare din fața Porții Praetoria, Complexul arheologic Porolissum

14:00-14:30 – Urmașii lui Spartacus – antrenamentul școlilor de gladiatori

14:30-15:00 – Dansuri arhaice – Nimfele Daciei (Școlile de dans Sanctimonia Nemesis, Natae Severianae)

15:30-16:00 – Lupte de gladiatori (Virtus Antiqua) – momente de interacțiune cu publicul

16:00-17:00 – Fii și tu învingător! – concursuri de tir cu arcul, trasul frânghiei, aruncarea bolovanului, lupte cu ciomagul

17:00-17:15 – Cuvântul de salut al oficialităților

17:15-17:30 – Apicius sub bagheta lui Mircea Groza – concurs de gătit cu participarea pasionaților de gastronomie

17:30-17:45 – Dansuri arhaice – Nimfele Daciei (Școlile de dans Sanctimonia Nemesis, Natae Severianae)

17:45-18:00 – Confruntarea amazoanelor de la Tomis – lupte de gladiatori în varianta feminină (momente de interacțiune cu publicul)

18:00-18:30 – Dansuri arhaice – Nimfele Daciei (Școlile de dans Sanctimonia Nemesis, Natae Severianae)

18:30-19:00 – Lupte de gladiatori (Asociația Culturală Tomis) – momente de interacțiune cu publicul

19:30-20:00 – Apicius sub bagheta lui Mircea Groza – premierea ucenicilor și degustarea preparatelor

20:00-21:00 – Vă rog să aveți o viață frumoasă! – concertul trupei Mike Godoroja & Blue Spirit

21:30 – Prin cenușa imperiului – asediul nocturn cu săgeți și proiectile incendiare (scena de luptă în fața Porții Praetoria)

Loc: Amfiteatrul din cadrul Complexului arheologic Porolissum

Ateliere interactive:

 • Prepararea pâinișoarelor romane
 • Prepararea biscuiților ștampilați
 • Prepararea vinului aromatizat
 • Prepararea ceaiurilor miraculoase
 • Jocuri romane (Delta, Rota)
 • Modelaj în lut

Zilele siguranței rutiere Michelin Zalău 2016

9:00-18:00

 • Concurs de machete între licee
 • Spațiu pentru copii
 • Zonă jocuri și provocări
 • Kilometri de siguranță
 • Traseu de bicicletă pentru copii (4-11 ani)
  • 10:15 - 10:45 Cursa pentru copii între 4-6 ani,
  • 11:00 - 11:30 Cursa pentru copii între 7-8 ani,
  • 11:45 - 12:15 Cursa pentru copii între 9-11 ani

Loc: Platoul de Marmură

Întâlniri literare cu scriitorul Dan Lungu